A- A A+

Počeli radovi na pristupnom putu Novi Pazar - Sjenica

Ministar za infrastrukturu i investicije Vlade Srbije, Milutin Mrkonjić i Zoran Drobnjak, direktor Javnog preduzeća "Putevi Srbije" posetili su Novi Pazar. Mrkonjić i Drobnjak su zajedno sa ministrima Rasimom Ljajićem, Sulejmanom Ugljaninom i gradonačelnikom grada Mehom Mahmutovićem ozvaničili početak radova na pristupnom putu Novi Pazar - Sjenica. Projekat vredan 30 miliona eura finansiraju Exim Banka Republike Turske, sa 85 % učešća u ukupnom iznosu, Ministarstvo za infrastrukturu- sa 60 miliona dinara, i Putevi Srbije koji će uložiti 112 miliona dinara. Deonica Novi Pazar - Sjenica je pristupni put na koridor 11, planiranom auto putu Beograd -Južni Jadran, preko Duge poljane. U pitanju je važan investicioni projekat za sandžački kraj, od izuzetnog značaja i na republičkom nivou.

" Uz dogovor o izgradnji železnice na deonici Novi Pazar - Raška, koji smo imali sa predsednikom te opštine, ovo je jedan od izuzetno značajnih, možda i najznačajnijih projekata koji će biti realizovani u našem kraju. Rekonstrukcijom puta, čiji početak najavljujemo i ovom posetom ministra Mrkonjića, ispunićemo preduslove neophodne za brojne nove investicije u Novi Pazar i Sandžak", rekao je novinarima gradonačelnik Meho Mahmutović.

Ministar Mrkonjić istakao je da je posao rekonstrukcije puta Novi Pazar - Sjenica veoma ozbiljan, ali i da je njegova realizacija izvesna. "Za Republiku Srbiju važni su i ovakvi putevi, a ne samo koridori, jer nas i oni povezuju sa svetom. Ja kao ministar imam obavezu prema vašoj regiji, stoga odluka o rekonstrukciji puta nije doneta slučajno. Novopazarski kraj je uvek bio most povezivanja Srbije sa zemljama u regionu, " zaključio je Mrkonjić

Delegacija ministara i lokalnih vlasti Novog Pazara obišla je novoizgrađene mostove u centru grada, kao i osam ulica u kojima su u minulom periodu izvršeni infrastruturni radovi.

Izvor: Odeljenje za informisanje

0
0
0
s2sdefault

Влада Републике Србије
USAID
Европски ПРОГРЕС
Стална конференција градова и општина
OSCE
TIKA