Potvrda dobre saradnje sa Turskom

Категорија: Политика

Na svečanosti povodom dodjele prvih diploma studentima na Balkanskom univerzitetu u Skoplju, prisustvovala je delegacija grada Novog Pazara na čelu sa gradonačelnikom Mehom Mahmutovićem. Ovom važnom događaju prisustvovali su i premijer Republike Turske Redžep Taip Erdoan, kao i ministar obrazovanja Vlade Republike Turske Omer Dinčer.

Ovom prilikom gradonačelnik Mahmutović se sastao sa visokim zvaničnicima Turske. Kao što je poznato Balkanski univerzitet svake godine dodeljuje 20 stipenija za studiranje na ovom Univerzitetu studentima iz Sandžaka, međutim od naredne školske godine broj stipendija biće uvećan za 30, zahvaljujući dobroj saradnji ovog Univerziteta i grada Novog Pazara. Podsećanja radi, prijemni ispiti za Balkanski univerzitet se ove godine organizovao u Novom Pazaru.

Mahmutović je ovom prilikom naglasio, da je ovaj događaj bio prilika, da se potvrdi dobra saradnja Novog Pazara i Sandžaka sa Republikom Turskom. Gradonačelnik Novog Pazara je ujedno izrazio zahvalnost visokim predstavnicima Republike Turske za pomoć koju pruža građanima Novog Pazara i cijele regije.

Izvor: Odeljenje za informisanje