A- A A+

Ministar prosvete Žarko Obradović položio kamen temeljac za dve osnovne škole u Novom Pazaru

Ministar prosvete Žarko Obradović danas je označio početak radova na dogradnji dela O.Š. Rifat Burdžović za šta će biti uloženo 900 hiljada eura, a planirano je da radovi budu okončani do Nove godine. Nešto kasnije u naselju Deževa svečano je položen kamen temeljac i za osnovnu školu sa fiskulturnom salom u tom naselju. Vrednost radova je oko 2 miliona evra a rok za završetak radova je 120 dana.

"Danas je dobar dan za decu Novog Pazara, roditelje, prosvetu i lokalnu samoupravu. Počinjemo radove na dogradnji dela škole i dobićemo objekat od 1600 kvadrata", rekao je ministar Obradović.

Ministar Obradović je rekao da se u Novom Pazaru danas svečano postavlja kamen temeljac i za drugu školu koja će pored učionica imati i fiskulturnu salu. Pored delegacije iz Beograda svečano polaganje kamena temeljca za dve škole prisustvovali su i član Gradskog vijeća Rešad Hodžić, zamenik gradonačelnika Vujica Tiosavljević kao i direktori osnovnih i srednjih škola u Novom Pazaru Ministar Obradović je podsetio da je Novi Pazar za tri poslednje godine dobio tri školska objekta.

"Vlada pokazuje koliko vodi računa o deci i obrazovanju u Novom Pazaru. Obrazovanje je ulaganje za budućnost", rekao je ministar. On je najavio i da će iz sredstava dobijenih od kredita preko Saveta Evrope u Novom Pazaru biti izgrađen i studentski dom. "Nadam se da su građani Novog Pazara zadovoljni. Mi na različite načine unapređujemo obrazovni sistem u Novom Pazaru", zaključio je ministar Obradović.

Izvor: Odeljenje za informisanje

0
0
0
s2sdefault

Влада Републике Србије
USAID
Европски ПРОГРЕС
Стална конференција градова и општина
OSCE
TIKA