A- A A+

Gradinačelnik Novog Pazara upoznao ambasadore sa prilikama u Novom Pazaru i rezultatu gradske vlasti

Gradonačelnik Novog Pazara sa svojim saradnicima danas je ugostio predstavnike međunarodinh diplomatskih institicija: ambasadorku Amerike u Srbiji Mery Vorlick, ambasadorka Danske Mete Kjuel Nilsen, ambasador Austrije Klemens Koja, kao i ambasador OEBS-a Dimitrios Kipreos. Uz prijateljsku atmosferu kakva je vladala među prisutnima na sastanku je doneto dosta važnih zaključaka.

Prevashodno se analizirala politička situacija u Sandžaku, sa osvrtom na rad lokalne samouprave u koju kako je prema rečima gradonačelnika kazano da pored gradske uprave, lokalnu samoupravu sačinjavaju i predstavnici NVO sectora i poslovna asocijacija. Novi Pazar je predstavljen kao grad u kome se u infrastrukturnom pogledu u poslednje dve godine mnogo uradilo, i da će se u naredom preriodu još dosta toga prema predviđenim projektima uraditi,pri tom predviđeni projekti koji se planiraju za realizaciju čine preduslov za direktne strane investicije.

Ambasadori su izrazili želju i htenje da će na svaki način pomognuti razvoj Novog Pazara uz očekivanje da lokalna samoprava istraje i dalje u svojim nastojanjima koja teže prosperitetu i razvoju ovog kraja.

Gradonačelnik Novog Pazara je upoznao preciznije prestavnika diplomatskog kora sa gorućim problemima lokalne privrede i obijasnio da je neophodna puna finansijka pomoć prvenstveno Vlade Republike Srbije i međunarodnih institucija za podršku i razvoj ovog kraja.

Govorilo se o pripremi konkertnih projekata koji se tiču vodosnabdevanja, turizma, poljoprivrede, i deponovanja smeća. Posebno su analizirani uspešno odrađeni dosadašnji projekti. Kako je rečeno na sastanku u Novom Pazaru je neophodno umrežavanje sa gradovima u kojima živi Sandžačka dijaspora i da se uporište za razvoj može tražiti upravo u dijaspori za dalji razvoj novopazarske privrede.

Izvor: Odeljenje za informisanje

0
0
0
s2sdefault

Влада Републике Србије
USAID
Европски ПРОГРЕС
Стална конференција градова и општина
OSCE
TIKA