A- A A+

Delegacija ambasadora tokom prvog dana posete Novom Pazaru obišli radove u centru Novog Pazara

U posjeti Novom Pazaru borave delegacija ambasadora, i to Mery Vorlick, ambasadorka SAD ambasadorka Danske Mete Kjuel Nilsen, ambasador Austrije Klemens Koja i ambasador OEBS-a u Srbiji Dimitrios Kipreos. Tokom prvog dana posete Novom Pazaru ambasadori su prisustvovati radnom ručku sa predstavnicima poslovnih asocijacija, posetili su nekoliko kulturnih dobara u Novom Pazaru i obišli su radove na nastavku pešačke zone u centru Novog Pazara, Muzej Ras, Amiragin Han kao i crkvu Petra i Pavla.

Prilikom posete gradskom parku i obilaskom Kule motrilje, simbola Novog Pazara, direktor gradske biblioteke "Dositej Obradovi" Konstantin Jovanović uručio je prigodne poklone ambasadorima.

U Američkom kutku, Ambasadorka Vorlik će se takođe sresti sa grupom bivših učesnika programa razmene koje je finansirala Vlada SAD. Drugog dana posjete degelaciju će primiti gradonačelnik Novog Pazara Meho Mahmutović, a zatim će biti održan Forum mladih: "Kakva je budućnost Sandžaka? Ekonomski razvoj i modernizacija".

Izvor: Odeljenje za informisanje

0
0
0
s2sdefault

Влада Републике Србије
USAID
Европски ПРОГРЕС
Стална конференција градова и општина
OSCE
TIKA