A- A A+

Delegacija ambasadora u poseti Novom Pazaru

Tokom 21. i 22. septembra u posjeti Novom Pazaru će boraviti delegacija ambasadora, i to Mery Vorlick, ambasadorka SAD ambasadorka Danske Mete Kjuel Nilsen, ambasador Austrije Klemens Koja i ambasador OEBS-a u Srbiji Dimitrios Kipreos. Delegaciji će se pridružiti i Ministar za ljudska i manjinska prava, državnu upravu i lokalnu samoupravu Milan Marković, kao i direktor Direktorata za ljudska i manjinska prava Nenad Đurđević.

Ova zajednička poseta će naglasiti napore koje ambasade ulažu kako bi pomogle lokalnim preduzetnicima, promovisale ekonomski razvoj i dale podršku mladima u regionu.

Ambasadori će 21. septembra prisustvovati radnom ručku sa predstavnicima poslovnih asocijacija, posetiće nekoliko kulturnih dobara u Novom Pazaru i sresti se sa predstavnicima organizacija civilnog društva. U Američkom kutku, Ambasadorka Vorlik će se takođe sresti sa grupom bivših učesnika programa razmene koje je finansirala Vlada SAD.

Drugog dana posjete degelaciju će primiti gradonačelnik Novog Pazara Meho Mahmutović, a zatim će biti održan Forum mladih: "Kakva je budućnost Sandžaka? Ekonomski razvoj i modernizacija".

Izvor: Odeljenje za inforimsanje

0
0
0
s2sdefault

Влада Републике Србије
USAID
Европски ПРОГРЕС
Стална конференција градова и општина
OSCE
TIKA