A- A A+

Neistiniti navodi LDP

Povodom navoda Gradskog odbora Liberalno demokratske partije, iznetih u medijima 26. 7.2011. godine, na račun Gradske uprave, prinuđeni smo da se u interesu istine, građana Novog Pazara, ali i ljudi koji u svojstvu vlasti vrše veoma odgovorne funkcije, obratimo javnosti.

U tekstu se navodi da gradska vlast daje lažna obećanja, a u pokušaju potvrđivanja teze iznet je primer preduzeća "Razvitak". Naglašavamo da je Gradska uprava samo posrednik u rešavanju problema GP "Razvitak" i republičke vlasti.

Istina je da Grad Novi Pazar preduzeću "Razvitak", duguje određeni novčani iznos, ali je istina i to da je isplata duga, nasleđenog od prethodne vlasti, obustavljena na zahtev jednog broja radnika preduzeća, zbog neraščišćenih odnosa unutar firme. Ko je pažljivo slušao izjave iznete nakon sastanka GU i radnika, čuo je da će dug biti izmiren, te da izmirenje duga radnicima predstavlja najmanji , u moru problema preduzeća. "Razvitak " je privatna firma, u vlasništvu radnika, koji su prema sopstvenim navodima u težak položaj dovedeni pogrešnim rukovođenjem i lošom privatizacijom.

Politikanstvo je i reći da se u korist teze "hleba i igara" troše pare iz budžeta, ako se zna da u Novom Pazaru žive preduzetnici , sponzori , koji su spremni da za održavanje brojnih gradskih manifestacija odvoje određeni novac, da te manifestacije finansiraju. Konkretno, Karvan RTS "Putujući - pevajući, " nisu platili ni gradska vlast ni sponzori. Čitavu ideju finansirala je Radio Televizija Srbije, što se može proveriti i u kontaktima sa rukovodstvom Javnog servisa. Sem toga, urednica pomenutog programa Jelena Ilić je, gostujući na Regionalnoj televiziji, pomalo proročanski više puta istakla činjenicu da je koncert poklon RTS- a gradu Novom Pazaru.

LDP se sem izvrtanjem teza bavi i plasmanom dezinformacija u javnost, opet, rukovodeći se devizom da nekoliko puta izrečena laž postaje istina. Otuda je ovo reagovanje Gradske uprave nastalo iz želje da se ponavljanju neistina stane na put.

Umesto politikanstvom, Liberalno demokratska partija bi trebalo da se u interesu svojih potencijalnih birača počne baviti politikom. To podrazumeva ozbiljno korišćenje argumentacije ali i transparentno priznanje o tome čije interese neka stranka zastupa. Ako LDP kao što navodi, zastupa interese građana Novog Pazara ili bar jednog dela, u budućnosti se neće baviti izvrtanjem činjenica, već će svoj program fokusirati na konkretna programska rešenja, koja kao stranka nudi narodu.

Izvor: Odeljenje za informisanje

0
0
0
s2sdefault

Влада Републике Србије
USAID
Европски ПРОГРЕС
Стална конференција градова и општина
OSCE
TIKA