A- A A+

Uređenje korita rijeke Trnavice trajno rješava problem

Na sjednici Gradskog štaba za vanredne situacije grada Novog Pazara, koja je danas održana, konstatovano je da su i dalje neophodne intenzivne aktivnosti na sanaciji i uklanjanju posljedica na poplavljenom području duž rijeke Trnavice.

Komisije za utvrđivanje štete na porodičnim kućama i drugim objektima, komunalnoj infrastrukturi i poljoprivrednom zemljištu su dužne da u roku, najduže 60 dana od dana poplava, sačine konačan izvještaj o štetama na poplavljenom području. Nezvanični podaci govore da se radi o šteti od više desetina miliona dinara.

Na sjednici je istaknuto da su raspisane javne nabavke za sanaciju više od 20 putnih pravaca za koje je nadležna komisija utvrdila oštećenja u poplavama. Gradski štab je posebno potencirao neophodno angažovanje na sanaciji oštećenih kuća i izgradnji novih umjesto kuća onesposobljenih za stanovanje.

Ipak, Gradski štab je ponovio ocijenu da su za projekat uređenja korita rijeke Trnavice, bez čije realizacije na terenu nema trajnog rešenja, potrebna velika finansijska sredstva i zato je potrebna pomoć šire društvene zajednice, odnosno odgovarajućih državnih institucija.

Izvor: Odeljenje za informisanje

0
0
0
s2sdefault

Влада Републике Србије
USAID
Европски ПРОГРЕС
Стална конференција градова и општина
OSCE
TIKA