A- A A+

Gradonačelnik Novoga Pazara primio zamenika ambasadora Republike Slovenije

Gradonačelnik Novog Pazara dr Meho Mahutović primio je danas zamenika ambasadora Republike Slovenije Milana Predana. Na sastanku je bilo reči o političkoj i ekonomskoj situaciji kao i mogućnostima koje pruža grad Novi Pazar potencijalnim slovenačkim investitorima.

"Novi Pazar ima nameru da u skorije vreme sklopi bratimljenje sa Mariborom i da nastavimo sa politikom koju smo sada sprovodili da iz svake države u okruženju imamo po jedan prijateljski grad. Tokom razgovora upoznao sam naše goste iz Slovenije sa situacijom u Novom Pazaru, ono što je naš najvažniji cilj i zadatak bio da u narednom periodu postanemo zanimljivi za slovenačke privrednike i potencijalne investitore", rekao je nakon sastanka gradonačelnik Novog Pazara dr Meho Mahmutović.

Prema rečima gradonačelnika nakon prezentacije Novog Pazara slovenačkim privrednicima očekuje se da će slovenačke firme koje su prisutne u Srbiji dodju i otvore svoje firme i u Novom Pazaru i zaposle naše građane.

"Da bi mi bili zanimljivi za slovenačke investitore ovakvi razgovori su neophodni, ovo su početni razgovori i mi ćemo nastaviti saradnju sa ambasadom Republike Slovenije i Slovenačkom privrednom komorom. Svaka vrsta saradnje je za dobrobit našeg grada mi radimo pod sloganom -za evropski Novi Pazar. "Cilj naše posete danas u Novom Pazaru i u Sandžaku je upoznati se sa situacijom ovde i imali smo vrlo dobar razgovor sa gradonačelnikom. Od gradonačelnika smo čuli njegove ocene političke i ekonomske situacije ovde, ono što je dobro za nas je da smo dobili informacije koja su ta područja gde je Novi Pazar zainteresovan za nove investicije, šta nudi investitorima. rekao je zamenik ambasadora Republike Slovenije Milan Predin Zamenik ambasadora Republike Slovenije je rekao da će informacije preneti u Ljubljanu i da se planira da u drugoj polovini godine slovenačka delagacija dođe u posetu sa više konkrentih informacija oko nekog potencijalnog interesa slovenačkih firmi i da iskoriste pogodnosti koje Novi Pazar nudi investitorima.

Predan je napomenuo da je Republika Slovenija jedan od većih investitora u Srbiji i da je Srbija zemlja u kojoj Slovenija najviše investira, negde oko 2 milijarde eura. "Mi se nadamo da ćemo naći neke nove slovenačke investitore za Novi Pazar i ovaj broj od 2 milijarde evra investicija u Srbiji uspešno povećati.

Izvor: Odeljenje za informisanje

Влада Републике Србије
USAID
EP 280 160 CIR1
Стална конференција градова и општина
OSCE
unops