A- A A+

Održana deveta sjednica gradskog vijaća

Na devetoj sjednici Gradskog vijeća grada Novog Pazara, kojom je predsjedavao gradonačelnik Meho Mahmutović, pored ostalih, razmatrana su pitanja koja se odnose na izgradnju objekata i komunalne infrastrukture.

Ove građevinske sezone počinje izgradnja treće faze Gradskog trga, odnosno nastaviće se sa rekonstrukciom i popločavanjem ulice 28. Novembra. Ovi radovi će koštati oko 47 miliona dinara.

Izgradnja mostova u Mjesnoj zajednici Jošanica na potezima u Šutenovcu, Svojboru i Jaklji je investicija čija vrijednost iznosi 27 miliona dinara. Za parterno uređenje prostora ispred Sportske hale na Rekreacionom centru, biće izdvojena sredstva u visini od oko 12 miliona dinara. Pored radova na uređenju prostora ispred nove sportske hale, očekuju se i radovi na ozelenjavanju površina, izgradnju dječijeg igrališta i novog teniskog terena.

Gradsko vijeće, koje je ranije izabralo Komisiju za raspisivanje konkursa i vođenje postupka za izbor turističkih suvenira grada Novog Pazara, na sjednici je usvojilo izvještaj ove Komisije. Komisija je pripremila javni poziv, koji će ovih dana biti objavljen u medijima i na gradskom sajtu. Suveniri će predstavljati odraz tradicije, kulture, istorijske i materijalne baštine Novog Pazara.

Izvor: Odeljenje za informisanje

Влада Републике Србије
USAID
EP 280 160 CIR1
Стална конференција градова и општина
OSCE
unops