A- A A+

Gradovi i opštine dva okruga potpisali sporazum o upravljanju komunalnim otpadom

Ministar životne sredine Oliver Dulić potpisao je danas u Vrnjačkoj Banji medjuopštinski Sporazum o upravljanju komunalnim otpadom koji se tiče Raškog i Rasinskog okruga.

Ministar Dulić je Sporazum potpisao sa gradonačelnicima Novog Pazara, Kraljeva i Kruševca, kao i predsjednicima opština Vrnjačka Banja, Aleksandrovac, Brus, Varvarin, Raška, Trstenik, Tutin i Ćićevac. "Potpisivanje ovog sporazuma o udruživanju dva velika okruga, Raškog i Rasinskog, podrazumeva izgradnju zajedničke regionalne deponije uz veliki broj transfernih stanica, odnosno reciklažnih dvorišta i zajednički napor da ovaj region bude mnogo čistiji, a građani će imati bolje komunalne usluge i čistiju životnu sredinu", rekao je Dulić. Ministar je kazao da je zajedničko upravljanje komunalnim otpadom od velike koristi za okruge, jer će i investitori i turisti videti da je životna sredina civilizovano uredjena.

Dulić je dodao da Ministarstvo očekuje da za "tri meseca bude završen Regionalni plan upravljanja otpadom, da se vrlo brzo raspiše postupak javne nabavke, ugovori postupak sa strateškim partnerom koji će dovodjenjem svoje tehnologije i investiranjem u komunalno opremanje ceo region pokriti organizovanim odnošenjem smeća".

Izvor: Odeljenje za informisanje

0
0
0
s2sdefault

Влада Републике Србије
USAID
Европски ПРОГРЕС
Стална конференција градова и општина
OSCE
TIKA