A- A A+

Ambasadorka Indije u Beogradu Nengcha Lhouvum posetila Novi Pazar

Prilikom posete Novom Pazaru ambasadorka Indije interesovala se za privredne i kulturne potencijale grada Novog Pazara i Sandžaka, naglasivši da se po prvi put nalazi na ovom području.

Tokom razgovora sa gradonačelnikom Mehom Mahmutovićem, naglašeno je da mladi iz Novog Pazara mogu da stiču znanje na seminarima i kursevima o trošku Indije u raznim oblastima. Amasadorka Indije je predložila da njena država pomogne Novom Pazaru, a i svim građanima Srbije na taj način što ekperti iz pojedinih oblasti mogu dve do tri nedelje posjetiti ovu zemlju kroz razne obuke i seminare iz oblasti bankarstva, informatike i drugih tehnologija, kao i iz medicine, jer je Indija zaista velika zemlja.

Gradonačelnik Novog Pazara Meho Mahmutović rekao je da je Indija jedna od najvećih ekonomskih sila na svijetu i da je ovo bila prilika da se delagaciji indijske ambasade predstave svi potencijali regiona, a i način na koji bi oni mogli svojim investitorima da ponude razloge za ulaganje u Sandžak, te da je ova posjeta amasadorke je imala i konkretne rezultate, istakavši da postoji veliki broj oblasti i kojima možemo da sarađujemo.

Ambasadorka Indije je posjetila muzej u Novom Pazaru i neke od privatnih tekstilnih preduzeća.

Izvor: Odeljenje za informisanje

0
0
0
s2sdefault

Влада Републике Србије
USAID
Европски ПРОГРЕС
Стална конференција градова и општина
OSCE
TIKA