A- A A+

Ambasador Britanije u Novom Pazaru

Ambasador Velike Britanije u Srbiji Majkl Devenport posjetio je danas Novi Pazar gdje se u razgovorima sa čelnicima novopazarske Gradske uprave upoznao sa aktuelnom ekonomskom i političkom situacijom.

Kao veliki izazov, ambasador Devenport, izdvojio je investiranje i zapošljavanje u Novom Pazaru, a izrazio je očekivanja da će uskoro biti formiran i Bošnjački nacionalni savjet. ,,Pre nekoloko meseci sam došao u Srbiju i ovo je moja prva poseta Novom Pazaru.Bila mi je želja da čujem mišljenje od ključnih ljudi kako o ekonomskoj tako i političkoj situaciji u Novom Pazaru", rekao je ambasador Devenport. Šef kabineta gradonačelnika Novog Pazara Mirsad Jusufović je kazao da su ambasadora Velike Britanije upoznali sa aktuelnom situacijom i naporima lokalne samouprave na prevazilaženju trenutnih problema.

,,Upoznali smo ambasadora o akcijama i planovima kako da izađemo iz krize u kojoj se nalazimo.Samo povezivanje i sa istokom i sa zapadom može doneti dobro ovom gradu.Zatvaranje u enklave nikom neće doneti dobro", rekao je Jusufović.

Izvor: Odeljenje za informisanje

0
0
0
s2sdefault

Влада Републике Србије
USAID
Европски ПРОГРЕС
Стална конференција градова и општина
OSCE
TIKA