A- A A+

Održana druga sjednica gradske skupštine

Na drugoj redovnoj sjednici Skupštine grada, održanoj 21. marta, pored ostalih tačaka dnevnog reda, razumljivo glavnu pažnju odbornika imala je tačka o usvajanju Plana i programa rada JP "Direkcija za izgradnju grada" zq 2011. godinu. Finansijskim planom Direkciji su predviđena sredstva u visini od oko 208 miliona dinara, odnosno oko dva miliona eura, od čega gradski budžet će izdvajiti oko 190 miliona dinara, a ostatak čine sopstvena sredstva preduzeća.

O ukupnih sredtava, za poslove održavanja komunalnih objekata, što pdrazumijeva javnu higijenu, gradsko zelenilo, održavanje rječnih korita, održavanje ulica, puteva, javne rasvjete fekalnu i kišnu kanalizaciju, predviđeno je 76 miliona dinara. Poslove javne higijene, prema ugovoru obavljaće za grad JKP "Gradska Čistoća". Za izgradnju lokalnih puteva biće izdvojeno 25 miliona dinara. Rashodi za zaposle iznose oko 62 miliona dinara.

Direktor Tehničkog sektora Direkcije za izgradnju grada Ćeho Nikšić kaže da će tokom ove građevinske sezone biti asvaltirane ulice za koje je urađen projekat. Radiće se na održavanju javne rasvete, sanaciji seoskih i gradskih puteva, kao i izgradnji lokalnih saobraćajnica. Planom i programom ovog preduzeća predviđena je i regulacija rječnih korita, rekonstrukcija mosta u centru grada, kao izgradnja objekata od opšteg interesa.

Programom za 2011. godinu je predviđena rekonstrukcija mosta u centru grada, kao i poboljšanje vodosnabdijevanja, izgradnja kišnog i fekalnog kolektora, regulacija rječnih korita uz uslov da učešće u realizaciji Grada, Vlade Srbije i međunarodnih organizacija.

Na sjednici su usvojeni planovi i programi JKP "Vodovod i kanalizacija", JPI Novi Pazar, odnosno Regionalne televizije.

Skupština je usvojila i prijedlog Odluke o bratimljenju Novog Pazara sa gradom Kodžaeli u Turskoj. Govoreći o ovom pitanju, šef odborničkog kluba "Koalicija za evropski Novi Pazar", dr Muamer Bačevac je istakao, "da bratimljenje sa ovim gradom podrazumijeva uspostavu dopbrih odnosa na kulturnim, turističkimm, privrednim, društvenim i ekonomskim poljima", dodavši, "da će Novi Pazar sklopiti saradnju i sa gradovima čiji je osnivač Ishak-beg Ishaković". Bačevac je dalje rekao da ovo nastavak želje da ovaj grad ima što više prijatelja i da je to politika gradskih vlasti, te da, "Imamo velika nadanja i očekivanja od Turske, nama izuzetno drage i bliske zemlje.

Želimo da nam prijatelji budu blizu, a da neprijatelja nemamo. Mi ćemo nastaviti taj trend priprema bratimljenja grada sa Sarajevom, Šapcem, Skopljem, jer je sve osnovao veliki bošnjački gazija Ishak-beg Ishaković", zaključio je Bačevac. Skupština je usvojila i nekoliko drugih odluka i rješenja.

Izvor: Odeljenje za informisanje

0
0
0
s2sdefault

Влада Републике Србије
USAID
Европски ПРОГРЕС
Стална конференција градова и општина
OSCE
TIKA