A- A A+

Očekuje se bolje vodosnabdevanje

U okviru donatorske pomoći Lux developmenta gradskom Vodovodu u Novom Pazaru danas je na inicijativu predstavnika gradske vlasti održana prezentacija dosadašnjeg rada i detaljna analiza organizacione strukture preduzeća i kapaciteta vodovodne mreže Novog Pazara.

Grupa od pet konsultanata analizirala je sve organizacione sektore ovog preduzeća, počev od finansijskog, komercijalnog, pravnog preko tehnickog sektora, postrojenja za prečišćavanje vode za piće. Analizirana je njihova organizaciona angazovanost i procesi poslovanja unutar odeljenja .

Današnja prezentacija je prikaz stanja gradskim vlastima, odnosno gradu kao osnivaču, ali i zaposlenima u preduzeću koje su kritične tačke u oprganiozacionoj strukturi, sa ciljem poboljšanja procesa rda u samom Vodovodu ali i vodosnabdjevanja.

Osnovni rezultati koji se mogu ocekivati na osnovu aktivnosti koje su do sada sprovodene je da se u što kraćem roku smanje gubici vode i gubici svih vrsta, a da se samim tim smanje troskovi poslovanja preduzeća. To će omogućiti da grad raspolaze sa većom količinom vode, a sa druge strane da se popravi finansoijsko stanje preduzeća i uvećaju njihovi prihodi. To će podrazumijevati niz mjera koje bi bile usmjerene ka poboljšanju komercijalnog sektora, kao i sektora koji prati potrošnju vode i naplate. Istaknuto je da su gubici vode veliki, što se navodi kao dodatni razlog lošeg vodosnabdjevanja. Pomoćnik gradonačelnika, Nihad Hasanović je istakao, "Na dobrom smo putu da riješimo preobleme u vodosnabdijevanju i da će tokom predstojeće građevinske sezone otpočeti radovi na otklanjanju uzroka takvog stanja".

Izvor: Odeljenje za informisanje

Влада Републике Србије
USAID
EP 280 160 CIR1
Стална конференција градова и општина
OSCE
unops