A- A A+

Mugoša i Mahmutović ugovorili saradnju

Grad Novi Pazar uskoro će potpisati protokol o saradnji sa Podgoricom, dogovoreno je na sastanku gradonačelnika dva grada.

Meho Mahmutović i Miomir Mugoša, razgovarali su u Podgorici o mogućnostima saradnje u oblasti privrede, trgovine, građevinarstva i sporta.

Na sastanku koji je održan u Podgorici bilo je reči o regionalnim projektima za čija sredstva bi konkurisala oba grada, a koji bi se odnosili na izgradnju deponije i postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda ali i smanjenje nezaposlenosti.

"Podgorica i Novi Pazar su gradovi koji su otvoreni ka Evropi i njenim standardima. Svi projekti koje u budućnosti budemo realizovali će se pre svega odnositi na smanjenje nezaposlenosti. Postoji velika zainteresovanost obe strane za Regionalni projekat izgradnje autoputa", rekao je Miomir Mugoša.

On je najavio potpisivanje Protokola o saradnji, kojim će, kako je rekao, biti obuhvaćene sve oblasti buduće saradnje. Gradonačelnik Novog Pazara Meho Mahmutović kaže da "je već dobio određenu dokumentaciju i podršku."

"To nam znači jer ćemo na taj način iskoristiti sva njihova iskustva. Pokušaćemo da zajedno apliciramo za određene projekte, a građani bi uskoro trebali da osete rezultate naše saradnje", rekao je Mahmutović.

Izvor: Odeljenje za informisanje

0
0
0
s2sdefault

Влада Републике Србије
USAID
Европски ПРОГРЕС
Стална конференција градова и општина
OSCE
TIKA