A- A A+

Završena prva sjednica gradskog veća

Na prvoj sjednici Gradskog vijeća usvojen prijedlog odluke o davanju naziva ulica na području grada Novog Pazara i prijedlog odluke o preimenovanju naziva ulica.

S obzriom da se grad Novi Pazar u poslednjih dvadeset godina proširio i dobio nova naselja i ulice, Gradsko vijeće je usvojilo prijedlog Komisije za imenovanje naziva ulica, kojim su ulice, koje nisu imale naziv, dobile svoja imena, a kod jednog broja ulica promijenjen je naziv. Predsjednik nadležne komisije Mirsad Jusufović je istakao da novi nazivi uluca su geografskog porijekla, a da su neke ulice dobile nazive prema poznatim ličnostiima iz istorije, kulture i drugih oblasti, kao što su Evlija Ćelebi, Ćamil Sijarić, Zuko Dumhur, Safet Isović, Džemal Bijedić i drugi.

Usvojena je odluka o mreži dječijih vrtića i osnovnih škola na teritoriji grada Novog Pazara. Ovom odlukom mreža dječijih vrtića na teritoriji grada Novog Pazara ostaje ista, dok se odlukom o mreži osnovnih škola izdvaja odjeljenje "Mur" u naselju Mur, odnosno osamostaljuje se od matične škole "Jošanica" Lukare i postaje samostalna škola.

Gradsko vijeće je donijelo odluku o dodjeli stipendije Ameli Terzić istaknutoj atletičarki iz Novog Pazara. Terzićeva je do sada imala niz uspješnih rezultata na domaćim i međunarodnim takmičenjima.

Na zahtjev Vlade Republike Srbije, Gradskog vijeće je usvojilo odluku da se za člana Savjeta za ravnomjerni regionalni razvoj imenuje gradonačelnik Novog Pazara Meho Mahmutović.

Na sjednici je usvojen prijedlog odluke o izmjenama i dopuni odluke o usklađivanju Generalnhog plana grada sa odredbama važećeg Zakona o planiranju i izgradnji.

Izvor: Odeljenje za informisanje

0
0
0
s2sdefault

Влада Републике Србије
USAID
Европски ПРОГРЕС
Стална конференција градова и општина
OSCE
TIKA