Najavljena bolja saradnja Novog Pazara i Rožaja

Категорија: Политика

Gradonačelnik Novog Pazara Meho Mahmutović primio je predsednika Opštine Rožaje Nusreta Kalača sa saradnicima.

Mahmutović i Kalač su razmenili mišljenja o unapređenju saradnje dva grada kako na političkom tako i na ekonomskom planu. Posebno je bilo reči o zajedničkim nastupima dva grada sa projektima prema Evropskoj uniji.

Razmena iskustva i saradnja je veoma bitna za ekonomski i infrastrukturni razvoj opština i gradova. Sredstva i podrška za realizovanje projekata lakše i brže se dobijaju ukoliko su obuhvaćena dva kraja, rekao je gradonačelnik Meho Mahmutović. Saradnja sa susednim opštinama i gradovima će i ubuduće biti nastavljena, istakao je Mahmutović.

"Pošto su Srbija i Crna Gora zainteresovani za ulazak u EU, cela regija će imati značaja kod evrospkih fondova i mi zajedno kada budemo nastupali i tražili sredstva za zajedničke projekte velika je mogućnost da se to i ostvari", rekao je Mahmutović.

Gradonačelnik Meho Mahmutović je delagaciji iz Rožaja predstavio novouređeni gradski trg i pešačku zonu. Zvaničnici Rožaja su posetili i sportsku halu na rekracionom centru, koja je u izgradnji, a čiji se završetak očekuje polovinom maja ove godine.

Predsednik opštine Rožaje Nusret Kalač smatra da je do ovakvog susreta trebalo i ranije da dođe zbog teritorijalne blizine i običaja koji povezuju Novi Pazar sa Rožajem. Saradnja susednih opština je normalna i veliki je broj značajnih projekata , koji mogu zajedno biti realizovani, a naravno za dobrobit građana, rekao je Kalač. Zvaničnici su razgovarali i o rešavanju nedostatka adekvatnog kadra , koji odgovaraju budućem teškom vremenu. Predsednik Kalač je pozvao mlade da rade na projektima koji su bitni za održivi razvoj ovih krajeva.

Izvor: Odeljenje za informisanje