A- A A+

ZA RADNIKE VOJIN POPOVIĆA 120 MILIONA DINARA

Svi proizvodni pogoni Holding kompanije " Vojin Popović" u Novom Pazaru u martu će ponovo biti aktivirani. Za izmirenje dugova radnicima Ministarstvo ekonomije obezbedilo je oko 120 miliona dinara.

Ovaj novac biće isplaćen radnicima kao socijlani program.Potencijalni kupac Vojina Popovića će za svako novo radno mesto od države dobiti po 5 hiljada evra, izjavio je ministar rada i socijalne politike Rasim Ljajić u Novom Pazaru.

"Imali smo razgovore oko rešavanja problema Holdnig kompanije "Vojin Popović" sa ministrom Dinkićem. Tu su bili i potencijalni investitori i ulagači. Dogovorili smo se i obezbedili sredstva da namirimo sve radnike već krajem januara. Sa računa Ministarstva ekonomije na račun Ministarstva rada i socijalne politike biće prebačeno 120 miliona dinara za izmirivanje potraživanja svih radnika ove kompanije. Razgovarali smo i sa potencijalnim investitorom, kojem će država dati 5 miliona evra, a za svako novo radno mesto 5 hiljada evra. Biće upućen poziv svim potencijalnim investitorima pod ovim uslovima. Uslovi su vrlo povoljni, ali i rigorozni, jer će kontrola oko svih delova tog ugovora biti stroga. Naša ideja je da već u martu imamo potupuno aktivirane sve pogone ove kompanije. Očekujem da će u ovom holdingu biti zapošljeno od 120-150 ljudi", rekao je ministar Ljajić.

Holding kompanija "Vojin Popović" je u stečaju već pet godina. Bez posla je u ovom Holdingu ostalo više od 300 ljudi.

Izvor:Odeljenje za informisanje

0
0
0
s2sdefault

Влада Републике Србије
USAID
Европски ПРОГРЕС
Стална конференција градова и општина
OSCE
TIKA