A- A A+

AZERBEJDŽAN POMAŽE NOVOPAZARSKOM KULTURNOM CENTRU

Ambasador Azerbejdžana u Srbiji Eldar Hasanov najavio je prilikom posete Novom Pazaru da će ambasada te zemlje investirati 120 hiljada evra za adaptaciju velike dvorane Kulturnog centra u ovom gradu. Ambasadoru su predstavljeni i privredni potencijali ovog kraja.

Poseta ambasadora Azerbejdžana je samo početak dobre ekonomske saradnje ove zemlje i Novog Pazara, koja nikada pre nije postajala, nagalsio je gradonačelnik Novog Pazara Meho Mahmutović. Po njegovim rečima ova poseta je od velikog značaja za građane Novog Pazara.

"Zahvaljujući ambasadoru Azebejdžana, do proleća ćemo imati potpuno novu veliku dvoranu Kulturnog centra. Mi smo danas razgovarali i o sastanku privrednika Novog Pazara i Azerbejdžana, gde će biti prilika da razmene iskustva i uspostave dobru saradnju", rekao je gradonačelnik Mahmutović.

Saradnja Srbije i Azerbejdžana je na visokom niovou, rekao je ambasador Hasanov. On je istakao zadovoljstvo što je imao prilike da poseti Novi Pazar i vidi da je taj grad sačuvao svoju tradiciju i svoje običaje. Ovo neće biti jedina pomoć.

"Srpski i azerbejdžanski odnosi se dinamično razvijaju prema strateškom partnerstvu, mnogostrano i u svim pravcima. Tokom poslednjih šest meseci 11 puta se povećala robna razmena između Srbije i Azerbejdžana. Politički odnosi su nam na zavidnom nivou, a moramo da uložimo napore da podignemo ekonomske odnose. Čestitam građanima Novog Pazara što imaju ovaklo dostojnog sina Rasima Ljajića, koji se bori za svoj grad", rekao je Hasanov.

Ministar rada i socijalne poltike Rasim Ljajić rekao da više od 35 godina u Kulturnom centru ništa nije urađeno. On je istakao da kulturne manifestacije jesu i treba da budu simbol ovog grada, s obzirom na potencijale koje on ima. Ministar je posetu ambasadora Azerbejdžana ocenio kao prijateljsku, a ne kao političku.

Izvor: Odeljenje za informisanje

0
0
0
s2sdefault

Влада Републике Србије
USAID
Европски ПРОГРЕС
Стална конференција градова и општина
OSCE
TIKA