A- A A+

POTPISAN SPORAZUM O SARADNJI DVE RAZVOJNE AGENCIJE

Predstavnici Agencije za ekonomski razvoj Sandžaka, SEDA, iz Novog Pazara i sarajevske regionalne razvojne agencije, SERDA, potpisali su danas sporazum o poslovnoj saradnji.Sporazum je potpisan u prostorijama Gradske uprave u Novom Pazaru.

Direktor Sandžačke agencije za razvoj Samir Kačapor rekao je medijima da nakon ovog sporazuma očekuje mnogo novih zajedničkih projekata.

"Naša obaveza je i da povežemo druge institucije i opštine, jer mi osim Novog Pazara pokrivamo i Tutin i Sjenicu, a naši kolege iz Sarajeva pokrivaju 32 opštine. Ovim sporazumom ćemo omogućiti da se institicije svih tih gradova i opština ispovezuju i daju konkretne rezultate", rekao je Kačapor. Direktor Agencije SERDA iz Sarajeva Šefkija Okerić kaže da je saradnja u interesu svih gradova koje obuhvataju ove dve agencije.

"Mi želimo da omogućimo što kvalitetniju komunikaciju između privrednih sektora i institucija dve regije, kao i da posebno radimo oko evropskih integracija. Mi želimo u taj okvir koji se zove Evropska unija i treba da se osposobimo da budemo ravnopravni u toj širokoj zajednici, da izgradimo kapacitete", rekao je Okerić.

Pomoćnik gradonačelnika za razvoj infrastrukture Nihad Hasanović rekao je da potpisivanje ovog sporazuma predstavlja početak dugoročnije ekonomske saradnje.

"Mi se zalažemo za prosperitet grada, trudimo se da obezbedimo infrastrukturne i ostale uslove za normalan život u Novom Pazaru. Ovo je prilika da uspostavimo topliju saradnju između Bosne i Sandžaka, jer znamo koliko smo duhovno, rodbinski i prijateljski vezani jedni za druge", rekao je Hasanović.

Izvor: Odeljenje za informisanje

0
0
0
s2sdefault

Влада Републике Србије
USAID
Европски ПРОГРЕС
Стална конференција градова и општина
OSCE
TIKA