A- A A+

ZVANIČNO OTVORENI RADOVI NA ZAVRŠETKU SPORTSKE HALE NOVI PAZAR

Počeli radovi na hali

Sportska hala na Rekreacionom centru nakon punih deset godina biće završena do sledećeg proleća, najavljeno je prigodnom svečanošću koja je priređena povodom nastavka radova na konačnom završetku hale na novopazarskom rekreacionom centru. Dobri bratski odnosi koji su uspostavljeni izmedju Opštine Pendik I grada novog Pazara gradnjom ove hale krunisani su lepim početkom zajedničke saradnje. Hala će biti građena sredstvima istambulske Opštine Pendik i kako žele mnogi Novopazarci, Pendik će i biti ime sportske hale.

Gradonačelnik Novog Pazara Meho Mahmutović zahvalio je Opštini Pendik na ovako značajnoj donaciji za mlade u Novom Pazaru.

"Mi smo još pre pola godine dogovorili da će Pendik njihovom donacijom pomoći gradu Novom Pazaru da se ovaj objekat do kraja završi. Poznato je već koliko se godina unazad priča o ovoj sportskoj hali, koja nažalost nije završena, ali se mi nadamo da ćemo do proleća imati gotov objekat, koji ćemo predati sportistima i mladima Novog Pazara na korišćenje. U ime svih građana ovog grada, zahvaljujem Pendiku na ovako značajnoj donaciji. Kao što je Skupština grada donela odluku, ovaj objekat će se zvati Pendik",rekao je gradonačelnik Mahmutović.

Ministar rada i socijalne politike Rasim Ljajić najavio je nastavak radova na razvoju sportske infrastrukture i stvaranju boljih uslova za sportske aktivnosti. "Jedan od osnovnih planova, koji se realizuje, vezan je za izgradnju sportske infrastrukture u Novom Pazaru. Pored ove sportske hale, koja je nedostajala gradu, koji ima preko 100.000 stanovnika. Uskoro ćemo početi i izgradnju Stadiona, kao i izgradnju pomoćnih terena za FK Novi Pazar i za sve kategorije u okviru tog fudbalskog kluba. Vrednost te investicije je oko 2 miliona evra, a sredstva je obezbedila Vlada Republike Srbije. Koristićemo ove mesece da sredimo potrebnu papirologiju, potpišemo sve neophodne ugovore i obezbedimo izvođače, čime će se steći uslovi za zapošljavanje i angažovanje naše građevinske operative, a time će se uposliti određen broj radnika. Uskoro ćemo zajedno sa ambasadorom Azerbedžana posetiti i Kulturni centar i predočiti projekat rekonstrukcije tog objekat koji je u katastrofalnom stanju i nadam se da će i Kulturni centar dobiti potpuno nov izgled", istakao je ministar Ljajić.

Zamenik predsednika Istambulske Opštine Pendik Remzi Šeker, istakao je zadovoljstvo što će izgradnja ove sportske hale mlade podstaći da se više bave sportom. Šeker je podsetio da imeđu Pendika i Novog Pazara postoji jedan most, a to je veliki broj Bošnjaka koji živi u Pendiku, koji se trudi da pomogne ljudima u Sandžaku.

"Mi kao predstavnici lokalne uprave u Opštini Pendik sa našom bratskom opštinom Novi Pazar nastavljamo saradnju, koja je počela na visokom državnom nivou. Mi kao opština možemo da damo veliki doprinos u razvoju u sporta i kulture. Odlučili smo se da za početak počnemo sa sportskim aktivnostima, ali se nadamo da ćemo nastaviti odmah i sa razvojom kulture, izjavio je Šeker.

Na manifestaciji, koja je organizovana u čast početka nastavka radova na izgradnji sportske hale, izvođenjem ilahija nastupio je novopazarski hor Đulistan.Svečanosti je prisustvovao veliki broj dece i mladih budućih sposrtista, ali i građana koji su došli da zahvale Pendiku što je uspeo da obezbedi novčana sredstva da se ovaj sporstki objekat konačno izgradi. Radovi na završetku sportske hale obeleženi su i klanjem kurbana čime je dat značaj i simbolika koju ovaj hajrat ima pre svega za koristi mladih u Novom Pazaru.

Izvor: Odeljenje za informisanje

0
0
0
s2sdefault

Влада Републике Србије
USAID
Европски ПРОГРЕС
Стална конференција градова и општина
OSCE
TIKA