A- A A+

OZBILJNI POTENCIJALI ZA RAZVOJ

Znamo koliko je teško ovde živeti, znamo sa kakvim siromaštvom se građani suočavaju u ovom delu zemlje i učinićemo sve da popravimo situaciju ovde, izjavio je danas predsednik Srbije Boris Tadić, prilikom obilaska radova na obilaznici oko Novog Pazara.

Tadić je rekao da ministri Rasim Ljajić i Sulejman Ugljanin, zajedno sa kolegama u Vladi Srbije, iznalaze mogućnosti da se deo investicija usmeri u Sandžak.

"Mislim da postoje ozbiljni potencijali za razvoj", naglasio je on.

Tadić je istakao da Srbija investira značajna sredstva u izgradnju infrastrukture i dodao da su to poslovi koje je trebalo završiti decenijama unazad.

"Mi ćemo ih završiti u ubrzanom ritmu. Doneli smo odluku da, pored puteva kao što je obilaznica oko Novog Pazara, izgradimo autoput prema Crnoj Gori, koji bi prošao preko Pešterske visoravni", rekao je Tadić.

On je precizirao da se razmatra i mogućnost da se u naredne tri godine dovrši gasovod, koji bi povezao ceo kraj sa gasovodnom mrežom u Srbiji.

"Ceo kraj je veoma trpeo poslednjih godina, jer nije bilo investicija u konkretna radna mesta. Činimo maksimalan napor kako bismo pokrenuli stvari", rekao je predsednik Srbije.

On je dodao da je bilo ugovora sa kolegama iz Turske koji su delimično porenuli proces proizvodnje, "ali to nije dovoljno".

"Potrebno je učiniti mnogo toga, napraviti infrastrukturne veze i preduzeća u kojima bi ljudi radili", rekao je Tadić.

On je istakao da su mnoga preduzeća koja su radila prošlog veka ovde ugašena i čitavi sektori privrede su usahli.

Gradonačelnik Novog Pazara Meho Mahmutović rekao je da je svaka poseta predsednika Tadića imala je pozitivne posledice za Novi Pazar i Sandžak.

"Novi Pazar je jedno od većih gradilišta u Republici. Samo ove godine od Vlade smo dobili 900 miliona dinara, što znači da je više od devet miliona evra uloženo u infrastrukturu Novog Pazara i okoline. Obilaznica je žila kucavica Novog Pazara o kojoj se govori već godinama, a mi ćemo se danas odavde vratiti sa obećanjem da ćemo naredne godine imati završenu obilaznicu oko Novog Pazara", istakao jae Mahmutović.

Predesednik Srbije Boris Tadić u toku dana obišao je i radove na raskrsnici Karajukića bunari - Buđevo, a zatim posetio jednu srpsku i jednu bošnjnačku porodicu - Avdoviće u selu Rasno, i Rakočeviće u selu Buđevo.

Izvor: Odeljenje za informisanje

0
0
0
s2sdefault

Влада Републике Србије
USAID
Европски ПРОГРЕС
Стална конференција градова и општина
OSCE
TIKA