A- A A+

ODRŽANA PETNAESTA SEDNICA GRADSKOG VIJEĆA

Danas je održana petnaesta sednica Gradskog vijeća na kojoj je razmatrano više tačaka među kojima su pokretanje inicijative za preuzimanje osnivačkih prava nad Domom zdravlja sa gradskom apotekom, nastavak radova na poboljšanju kvaliteta života građana kroz infrastrukturne projekte kao i predlog odluke o donosenjju generalne regulacije turističke celine Vrhovi-Odvraćenica na planini Golija.
Na današnjoj sednici Gradskog vijeća predstavnici Centra za planiranje urbanog razvoja iz Beograda prezentovali su predlog regulacije turističke celine na planini Golija. Ovim planom predviđeni su izgradnja hotela, ski staza kao i ostalih turističkih objekata koji bi činili turistički centar Golija.
Stav gradskog vijeća je bio da Centar za planiranje urbanog razvoja doradi ovaj plan i istakne turističke potencijale planine Golija čime bi se i sam grad Novi Pazar razvijao u pravcu poboljšanja turstičke atraktivnosti i povećanju turističkih ponuda ovog kraja. Gradonačelnik Novog Pazara je istakao da je planina Golija jedan od potencijala Novog Pazara s toga smo zainteresovani da se što bolje i kvalitetnije uradi plan razvoja planine kako bi ceo ovaj kraj imao šansu boljeg i efikasnijeg razvoja.
Na sednici je doneta odluka o poveravanju poslova JP "Direkcija za izgradnju grada Novog Pazara" u izradi kišne kanalizacije u ulicama u naselju Selakovac i ulici Sutjeskoj kao i poboljšanje vodosnadbevanja u naselju Hotkovo.
Javnom preduzeću "Zavod za urbanizam" povereni su poslovi izrade projekta fiskulturne sale sa svlačionicama u OŠ J.J. Zmaj i adiministrativnog objekta u ulici Šabana Koče.
Na današnjoj sednici je pokrenuta inicijativa za preuzimanje osnivačkih prava nad Domom zdravlja Novi Pazar sa gradskom apotekom.
Izvor: Odeljenje za informisanje

Влада Републике Србије
USAID
EP 280 160 CIR1
Стална конференција градова и општина
OSCE
unops