A- A A+

ŠEF MISIJE OEBSA I ZAMENIK AMBASADORA KRALJEVINE ŠPANIJE U POSETI NOVOM PAZARU

Predstavnici grada Novog Pazara Fevzija Murić član Gradskog vijeća i odbornik i narodni poslanik u Skupštini Srbije Munir Poturak, primili su danas Ivana Eskiva, novog Šefa kancelarije OEBS-a u Novom Pazaru i Javiera Herqueta, zamenika ambasadora Kraljevine Španije.
Ovo je prva poseta delegacije ambasade Španije ovom Sandžaku, koja ima za cilj upoznavanje sa ekonomskom situaciom u regionu. Ujedno ovo je pripremna poseta za dolazak ambasadora Kraljevine Španije i šire privredne delegacije iz Španije.
Između ostalog delegacija se interesovala za prednosti i pogodonosti koje nudi Novi Pazar za dolazak španskih firmi iz oblasti tekstilne industrije a koje jsu trenutno locirane u Turskoj, Bugarskoj i Rumuniji. Španska tekstilna industrija poseduje nekoliko svetskih modnih brendova kao što su Zara, Mango, Camper.
Na sastanku je razgovarano i o španskom programu edukacije mladih vezan za profesionalno orjentisanje tj. izbor zanimanja. Ovaj program koji se realizuje u Juznoj Srbiji vredan je oko 5 miliona evra i od sledeće godine bi se mogao realizovati u Sandžaku, što će biti jedna od tema na predstojećem sastanku sa ambasadorom Kraljevine Španije.

Влада Републике Србије
USAID
EP 280 160 CIR1
Стална конференција градова и општина
OSCE
unops