A- A A+

ODRŽANA SEDMA SEDNICA SKUPŠTINE GRADA NOVOG PAZARA

Na sedmoj redovnoj sjednici Skupštine grada Novog Pazara održanoj 27. septembra, pored ostalih tačaka koje su bile na dnevnom redu, odbornici su za člana Gradskog vijeća izabrali Seadetina Mujezinovića, privatnog preduzetnika.
Dosadašnji član Gradskog vijeća grada Novog Pazara prof. Hajrudin Hajrović, rješenjem Ministarstva pravde Vlade Republike Srbije postavljen je na funkciju upravnika Okružnog zatvora u Novom Pazaru.
Gradska Skupština usvojila je odluku da u ime grada Novog Pazara gradonačelnik potpiše sporazum o saradnji sa Progres-om, tj. Programom evropskog partnerstva sa opštinama.
Na današnjoj sednici usvojen je rebalans budžeta za 2010. godinu kojim je priliv u gradski budžet predviđen 1.259.929.000 što je za 131.789.000 dinara veći od ranije donetog budžeta za 2010. godinu. Ovim rebalanskom je predviđen subvencionisani kredit radi kapitalnih investicija kao što su izgradnja 3 mosta na Jošanici, izgradnja stadiona u Šutenovcu i rekonstrukcija postojećeg gradskog stadiona kao i nastavak izgradnje pešačke zone koja će se završiti do raskrsnice sa ulicom Šabana Koče.
Skupština grada verifikovala je sporazum koji je u ime grada Novog Pazara potpisao dr Meho Mahmutović sa gradom Somborom o poslovno tehničkoj saradnji. Ovim sporazumom se podstiče razvoj infrastrukture oba grada kao i privlačenje stranih i drugih investicija, realizacija zajedničkih projekata od ekonomskog značaja, regionani razvoj, rešavanje problema nezaposlenosti, podsticaj malih i srednjih preduzeća i povećanje njihove konkurentnosti na domaćem i inostranom tržištu.
Na današnjoj sednici imenovan je novi odbornik liste "Za evropski Novi Pazar" - Boris Tadić, Rasim Ljajić. Umesto dosadašnjeg odbornika Mustafe Beširovića imenovan je saobraćajni inžinjer Nusret Dazdarević.

Влада Републике Србије
USAID
EP 280 160 CIR1
Стална конференција градова и општина
OSCE
unops