A- A A+

Градоначелник и сарадници на радном састанку са дијаспором у Франкфурту

У организацији новоосноване Канцеларије за дијаспору, Града Новог Пазара, а уз техничку помоће Регионалне агенције за економски развој, представници Новог Пазара на челу са градоначелником др Мехом Махмутовићем састали су се са представницима дијаспоре из Санџака у Немачкој. Састанак који је уприличен у Франкфурту само је први у низу планираних који ће се одржати у оквиру Економског форума сандажачке дијаспоре. Циљ овао састанка је да се са санџачким привредницима у дијаспори створи нови однос. Град Нови Пазар ће путем Канцеларије за дијаспору понудити партнерски однос.

„Град Нови Пазар и Канцеларија за дијаспору долазе да вама по први пут нешто понуде, а не да траже новац. Ви сте први који сте се одважили у име својих породица да одете у непознато како бисте створили боље услове за живот. Сви заједно треба да стварамо бољи амбијент. Ми стално причамо о страним инвеститорима, али треба да знате да сте ви наши најпожељнији партнери.“ , рекао је градоначелник Мехо Махмутовић на овом скупу.

Директор СЕДА-е, Самир Качапор представио се 35 могућих локација за инвестирање. Овај састанак је замишљен као интерактивни дијалог. Привредници из дијаспоре поставили су низ питања из области економије, образовања, екологије, легализације на која су градоначелник Мехо Махмутовић и помоћник градоначелника Фарук Суљевич били спремни да дају исцрпне одговоре.

Представници Економског форума санџачке дијаспоре истакли су да је ово први пут да градоначелник неког санџачкуг града и високи званичници дођу њима у посету са отвореном понудом за сарадњу уместо тражења средстава како је досада био случај. Током дводневне посете, градски представници обишли су Исламски центар у Мајнцу.

Фото Галерија

0
0
0
s2smodern

Влада Републике Србије
USAID
Европски ПРОГРЕС
Стална конференција градова и општина
OSCE
TIKA