A- A A+

Posao za više od 500 građana

Gradonačelnik Nihat Biševac i direktor Filijale Nacionalne službe za zapošljavanje u Novom Pazaru Fahrudin Đekić uručili su polaznicima stručne prakse i korisnicima sredstava programa zapošljavanja ugovore kojim se obezbeđuje podsticaj za radno angažovanje lica sa evidencije nezaposlenih. Ukupna vrednost programa je oko 66 miliona dinara.

Gradonačelnik Nihat Biševac podsetio je da Flijala NSZ, sa kojom Grad ima izuzetnu saradnju, jedna je od tri najuspešnije filijale u Srbiji.
„Posebno treba istaći zalaganje direktora Fahrudina Đekića i njegovih saradnika, koji doprinose da se nezaposlenost u Novom Pazaru smanji. Grad svojim sredstvima, a u saradnji sa NSZ finansira određene programe u cilju zapošljavanja građana, nastojeći da smanji obim problema koji je prisutan u celoj zemlji“, rekao je gradonačelnik Biševac.


Ugovori dodeljeni danas deo su različitih programa, od samozapopšljavanja, stručne prakse i novozaopšljavanja do programa javnih radova.
„Ugovorima je obuhvaćeno preko 500 ljudi koji su dobili posao. Do kraja godine nas kroz dodatne programe očekuju radna mesta za još jedan broj nezasposlenih lica. U rešavanju ovog pitanja priznanje treba odati i domaćim poslodavnima koji zapošljavaju nove snage, pružajući priliku mladim, često fakultetski obrazovanim ljudima bez radnog iskustva. Preko programa stručne prakse veliki broj mladih načini prve profesonalne korake, donoseći potom odluku o tome da li će nastaviti saradnju sa poslodavcem ili pokrenuti sopstveni posao“, zaključio je gradonačelnik Nihat Biševac.

 

Foto galerija

Влада Републике Србије
USAID
EP 280 160 CIR1
Стална конференција градова и општина
OSCE
unops