A- A A+

Настављени радови у новопазарским насељима

Лепо време данас је послужило за наставак асфалтерских радова. Становници Лубурске махале у Муру дочекали су, како кажу, и тај дан да не газе више блато и не удишу прашину. Радове које изводи АД”Нови Пазар-пут”, обишли су градоначелник Новог Пазара Хихат Бишевац и помоћник градоначелника Нихад Хасановић са сарадницима.

Иако је викенд и нерадни су дани , радови на асфалтирању улица у Новом Пазару одвијају се пуном паром. Данас се радило на асфалтирању улице у Лубурској махали у насељу Мур у дужини од 350 метара. “Сваки тренутак лепог времена користимо да би радили како би што пре завршили све планиране радове на асфалтирању улица и зато за нас нема нерадних дана”, казао је градоначелник Новог Пазара Нихат Бишевац који је данас са сарадницима обишао ово насеље у коме се изводе асфалтерски радовима.

Становници Лубурске махале заиста су изразили и срећу и задовољство што је обећање локалне самоуправе да ће асфалт стићи и у њихово насеље и одржано.

Улица у Лубурској махали асфалтирана је у дужини од 350 метара а радови на асфалтирању осталих улица наставиће се и даље уколико временске прилике то дозволе. Ради се у насељу Хаџет, крак Улице Краљевића Марка. Завршава се пут у насељу Избице до сеоског гробља. У плану је да се среди пут, који становници Парлова знају, од Хаџи Мехове џамије до старе џамије и гробља и наредних дана ће и ту почети да се ради. Радови се изводе и у Потоку од џамије, где је улица уска, али ће када се уради бити оспособљен једсномерни саобраћај. Почели су радови и у насељу Букреш, ка великом гробљу. Интезивно се ради и центру града, где се уређује пасаж нове Лучне зграде, плато испред Куле, Житни трг и плато код Културног центра. Завршен је и тендер за уређење игралишта на 6 локација у граду. У плану је и озелењавање неколико јавних површина. 

Фото галерија

Влада Републике Србије
USAID
EP 280 160 CIR1
Стална конференција градова и општина
OSCE
unops