A- A A+

Преко Сајма до информација о образовним профилима

Град Нови Пазар организатор је овогодишњег Сајма образовања, који је првенствено намењен ученицима основних школа. Идеја реализована у сарадњи са новопазарском филијалом Националне службе запошљавања и Канцеларијом за младе, настала је у циљу да  новопазарске средње школе будућим ђацима представе своје програме. Сајам је одржан у Дому омладине а према речима ученика, посебно је користан за будуће средњошколце који се двоуме при избору образовног профила. Манифестацију је отворио градоначелник Нихат Бишевац.

„Сајам образовања је намењен ученицима основних школа који нису донели коначну одлуку о одабиру профила из средње школе коју би уписали. Данас је права прилика да добију информације. Надамо се да ће им овај сајам помоћи да донесу праву одлуку која је једна од најбитнијих у животу“.

Осврћући се на актулени конкурс за доделу стипендија градоначелник је рекао: „Градска управа као и у претходним годинама и ове године ставља посебан акценат на стварање што бољих услова за ђаке и њихове наставнике“, рекао је градоначелник Бишевац.  

Посетиоце Сајма поздравио је и директор новопазарске филијале Националне службе за запошљавање Фахрудин Ђекић.

„Данас је пуно наших младих суграђана пристутно, они су заинтересовани као и сваке године за Сајам образовања који партнерски организују Град Нови Пазар и Национална служба за запошљавање-филијала Нови Пазар и Канцеларија за младе у сарадњи са наставницима и професора. На нашем штанду ми дајемо информације како би ученици у складу са својим афинитетима и могућностима избрали одговарајући образовни профил. Добро образовање је основ за економски развој града и за правилно организовано друштво које почива на стабилним и јаким појединцима.

Чланица Градског већа задужена за образовање, Улфета Демчовић најавила је раније да  се овогодишњи Сајам образовања  по садржају разликује од ранијих манифестација овог типа.

”Према плану, овогодишњи Сајам презентације представља понуду школа кроз филмове, практичне радове и модне ревије. Ученици треба да знају да не постоје само Гимназија, Економска и Медицинска школа, већ да разноврсне и квалитетне образовне профиле представљају и Техничка, Угоститељска и Школа за дизајн текстила и коже“, рекла је чланица Већа Улфета Демчовић.

С обзиром да је на територији Новог Пазара велики број основаца са сеоског подручја, Град је у сарадњи са Санџактрансом обезбедио  бесплатан превоз  како би  ученицима помогао да присуствују Сајму одлуку о даљем образовању.

Фото галерија

0
0
0
s2sdefault

Влада Републике Србије
USAID
Европски ПРОГРЕС
Стална конференција градова и општина
OSCE
TIKA