A- A A+

Градоначелник угостио победнике студентског такмичења у Марибору

Градоначелник Нихат Бишевац примио је данас ректора Државног универзита Миладина Костића и студенте грађевинарства и архитектуре Државног универзитета у Новом Пазару, чије су две екипе на међународном такмичењу у прављењу мостова од шпагета, одржаном недавно у Марибору, освојиле прву и другу награду.

„Резултат у Марибору је изузетан успех студената али и доказ доброг рада и односа професора према младим генерацијама. Град из године у годину у образовање улаже све више средстава. Наше је задовољство веће када имамо разлога да се, заједно са будућим стручњацима, радујемо њиховом успеху“, рекао је градоначелним Бишевац. Он је подсетио да Град у складу са законским могућностима непрекидно помаже студентима.

„Ове године смо расписали и конкурс за најбоље студенте и студенте без родитељског старања, са циљем да најбољима пружимо финансијску подршку“, казао је градоначелник Новог Пазара Нихат Бишевац.

Ректор Државног унивезитета Миладин Костић истакао је одушевљење резултатом у Марибору, алии захвалност Граду, на указаној подршци.

„Заиста Град препознаје важност бројних активности које воде и наши студенти, и даје значајан допринос њиховој реализацији. Уверен сам да ћемо у наредном периоду имати нове разлоге за радост, јер студенти ДУНП показују изванредно знање“, закључио је ректор Костић.

На такмичењу, на ком је ове године учествовала 21 екипа из 5 земаља, студенти ДУНП су, освајајући два прва места, још једном скренули пажњу на квалитет и тимски рад који их красе. Успех студената грађевинарства и архитектуре на међународном текмичењу у изградњи мостова је трећи у низу за последњих 10 година.

Фото галерија

0
0
0
s2sdefault

Влада Републике Србије
USAID
Европски ПРОГРЕС
Стална конференција градова и општина
OSCE
TIKA