A- A A+

Град иницирао изградњу аутоматске станице за проверу квалитета ваздуха

Састанак на тему могућности  инсталирања аутоматске станице за проверу квалитета ваздуха на подручју града, одржан је у Новом Пазару. Ицинијативу локалне самоуправе да  се мерење квалитета ваздуха на територији града врши свакодневно подржало је ресорно министарство посредством Агенције за заштиту животне средине. Састанку су присуствовали Есад Фазлић - члан Градског већа Града Новог Пазара, Миленко Јовановић - начелник Одељења за проверу квалитета ваздуха у оквиру Агенцији за заштиту животне средине, представници локалног Завода за јавно здравље и запослени у Одељењу за заштиту животне средине при Градској управи за изворне и поверене послове Града Новог Пазара.

Према речима члана Градског већа Есада Фазлића, неопходно је, у циљу успешне реализације пројекта предузети низ мера.

„До сада је квалитет ваздуха мерен два пута годишње. Инсталирањем аутоматске станице и  свакодневним мерењима, надлежни ће имати јаснији преглед стања, што омогућава да се, када је неопходно и интервенише у циљу побољашња квалитета ваздуха. Све што на овом плану предузимамо, дугорочно је у интересу грађана Новог Пазара, заштите њиховог здравља и подизања нивоа квалитета живота“, рекао је овом приликом члан Градског већа Есад Фазлић.

Нови Пазар ће, реализацијом овог пројекта, чија је вредност 15 милиона динара, постати део националне мреже која броји 35 градова и општина Србије, а које поседују савремене мерне станице. 

0
0
0
s2sdefault

Влада Републике Србије
USAID
Европски ПРОГРЕС
Стална конференција градова и општина
OSCE
TIKA