A- A A+

За више бошњачког јединства

У оквиру дводневне посете Новом Пазару, бошњачки члан Председништва Босне и Херцеговине Шефик Џаферовић, састао се са градоначелником Нихатом Бишевцем. Повод сусрета је обележавање 11. маја, Дана бошњачке националне заставе.

Градоначелник Нихат Бишевац  казао је да је члан Председништва Босне и Херцеговине Шефик Џаферовић током састанка упознат са економско – политичким приликама у граду, проблемима и перспективама, али и да су вођени разговори о продубљивању сарадње са братским градовима са подручја БиХ.

“Са  бројним градовима и општинама суседне државе успостављена је пре свега сарадња на пољу културе. Сигурни смо, а то је потрврђено и на овом састанку, да места за продубљивање успостављених веза има, као што смо и констатовали да постојећа партнества треба проширити, за добробит свих нас“, рекао је градоначелник Бишевац.

Према речима члана Председништва БиХ Шефика Џаферовића, сарадња са Новим Пазаром и осталим санџачким општинама је извесност. Он је Бошњацима Санџака и целог света честитао значајан национални празник, истичући важност унутарбошњачког јединства.

„Свим грађанима Санџака желим да у сарадњи граде суживот. Бошњацима поручујем оно што свуда говорим, а то је да граде и чувају јединство. Молим за више јединства јер је оно предувијет за реализацију свих планова“, рекао је Џаферовић пред новинарима, истичући да је то што „Нови Пазар добро изгледа, што је заслуга озбиљног рада“.

Делегација Босне и  Херцеговине обишла је културно историјске споменике у Старој чаршији, а претходног дана одржан је и састанак са руководством Бошњачког националног вијећа.

Фото галерија

0
0
0
s2sdefault

Влада Републике Србије
USAID
Европски ПРОГРЕС
Стална конференција градова и општина
OSCE
TIKA