A- A A+

Амбасада УАЕ донирала 700 пакета за сиромашније грађане

Амбасада Уједињених Арапских Емирата донирала је 700 прехрамбених пакета са основним животним намирницама за људе слабијег имовинског стања из Новог Пазара. Подели помоћи претходио је састанак амбасадора Емирата, Мубарака Саида Ал Дахерија и градоначемика Новог Пазара Нихата Бишевца, који је са сраданицима угостио делегацију амабсаде УАЕ у Србији.

Помагање слабије имућним грађанима у месецу рамазану, дистрибуција хране као и пакета помоћи, постале су традиционална активност амбасаде Уједињених Арапских Емирата. Градоначелник Новог Пазара, Нихат Бишевац са сарадницима угостио је делегацију амбасаде коју је предводио амбасадор Мубарак Саид Ал Дахери и са њим разоговаро о досадашњој успешној сарадњи и бројним реализованим пројектима. Овог пута донирано је 700 пакета са основним животним намирницама, како би рамазански дани били што лепши слабије имућним породицама.

”Најпре желимо да вам искажемо најтоплије и најискреније честитке поводом месеца рамазана, месеца доброте и опроста. Овде смо данас да поделимо радост са грађанима Новог Пазара и да током овог месеца надгледамо дистрибуцију хране, а све то у оквиру поројекта Рамазански ифтар у 1440. години по хиџри. Наше вођство је успоставило стратешку визију на начин да сваке године отвара врата новим иницијативама, повећавајући свој рад, да би се вриједности наше државе пружиле свијету. Његово височанство, Халифа бин Зајед ел Нехјан, нека је Аллахов благослов на њега, прогласио је ову годину, годином толеранције, годином консолидације УАЕ као главног центра глобалне толеранције“, рекао је амбасадор Мубарак Саид Ал Дахери.

Након састанка представници Града и амбасаде заједнички су испред дворане Пендик означили почетак дистрибуције хуманитарних и помоћ уручили помоћ појединим грађанима. Пакети садрже све оно што је најпотребније породицама у мјесецу рамазану, уље, брашно, сол, шећер али и конзервирану храну.

У дистрибуцији учествују ангажовани чланови различитих хуманитарних организација које дјелују на територији града међу којима је Отворена рука, али је у поделу пакета укључен и Центар за социјални рад у Новом Пазару. Дистрибуција је извршена према списковима хуманитарних организација како би помоћ отишла у руке оних којима је најпотребнија.

Фото галерија

0
0
0
s2sdefault

Влада Републике Србије
USAID
Европски ПРОГРЕС
Стална конференција градова и општина
OSCE
TIKA