A- A A+

Novi Pazar zapažen na Sajmu: “Da postanemo turistički centar regiona”

Grad Novi Pazar predstavlja se i ove godine na Međunarodnom sajmu turizma, otvorenom danas u Beogradu, pod sloganom “Leto je bliže nego što mislite”.
Sajam je otvorio potpredsednik Vlade i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić, ističući da rezultati postignuti u turizmu u Srbiji nisu slučajnost, te da je naša zemlja prvi put u prošloj godini imala izjednačen broj stranih i domaćih turista.Ministar je obišao novopazarski štand i tom prilikom razgovarao sa gradonačelnikom Nihatom Biševcem.


Prema rečima gradonačelnika Biševca, zalaganje Turističke organizacije Novi Pazar, da grad predstavi na sajmu, već prvog dana dalo rezultate.
„Novi Pazar koji je i zvanično proglašen za izuzetnu destinaciju Evrope u 2018. godini ima šta da ponudi turistima. Iz godine u godinu broj turista se povećava, a sa povećanjem smeštajnih kapaciteta i podizanjem nivoa kvaliteta usluga, što su naši preduzetnici prepoznali, polako ali sigurno vraćamo gradu epitet turističkog centra u regionu“, rekao je gradonačelnik Biševac ovom prilikom.


Štand Novog Pazara je, prema rečima Tanje Ratković, direktorke Turističke organizacije, značajno modernizovan u odnosu na ranija sajamska predstavljanja.
„Posetioce najviše zanimaju ponude u okviru planinskog turizma, posete brojnim kulturno – istorijskim spomenicima, a vlada i neizostavno interesovanje za lokalne gastronomske specijalitete. Interesovanjem posetilaca sajma možemo biti i više nego zadovoljni “, zaključila je direktorka TO Novi Pazar. U okviru ovogodišnjeg, 41. Međunarodonog sajma, za četiri dana će svoju turističku ponudu predstaviti 650 izlagača iz čak 38 zemalja sveta.

 

 

Foto galerija

 

Влада Републике Србије
USAID
EP 280 160 CIR1
Стална конференција градова и општина
OSCE
unops