A- A A+

Уместо концерта на тргу, подршка деци без родитеља и клавир Културном центру

Уместо новогодишњег концерта на градском тргу, попут оних који ће бити уприличени у општинама и градовима широм Србије, Нови Пазар ће, одлуком градоначелника Нихата Бишевца у току наредне недеље у дворани Културног центра организовати концерт пијанисте Адема Мехмедовића, хора Ђулистан и Мубере Шкријељ. Осим тога, Град Нови Пазар потписао је јуче уговор о куповини клавира Културном центру, што је за ову установу инвестиција од изузетног значаја. Фантастичну вест директору Културног центра Нови Пазар Хусеину Мемићу саопштио је градоначелник Нихат Бишевац, током посете установи културе, подсетивши на још једну одлуку која је прошле године послужила као пример неким локалним самоуправама, да поступе на исти начин.

„У Новом Пазару ни ове године неће бити организованог дочека Нове године. Део новца ћемо, као и крајем 2017., издвојити за децу без оба родитеља и настојимо да знак пажње прерасте у традицију. За поштоваоце културе и уметности организоваћемо представљање Адема Мехмедовића и других истакнутих уметника овдашњој публици", рекао је градоначелник Новог Пазара.

"Задовољство је било обићи Културни центар, на чији рад и презентацију културе и нашег града можемо бити поносни. Културни центар је носилац културе у Новом Пазару и наш промотер у Србији и шире, захваљујући сјајном менаџменту и уиграном тиму који овде ради. Улагање у културу најмање кошта а дугорочно је и видљиво“, рекао је градоначелник Нихат Бишевац, подсетивши да је новим имиџом и садржајима у Културном центру, култура оживела.

Директор Културног центра Хусеин Мемић казао је да је куповина клавира Културном центру само једно у низу обећања која је град испунио према овој установи.

„Клавир је драгоцен великом броју уметника који долазе у Културни центар и Нови Пазар а који се баве озбиљном музиком. Градоначелник је обећао Адему Мехмедовићу да ће град купити клавир, што је и учињено. Инвестиција је за сваку похвалу а најуспешнији пијаниста Мехмедовић је само један од оних који ће тај клавир моћи да користе. До краја године очекује нас управо концерт Адема Мехмедовића у концертној дворани Културног центра, а на том великом догађају учествоваће и Ђулистан и Мубера Шкријељ“, рекао је Мемић.

У Културном центру је данас, према речима Мемића све другачије него пре неколико година.

"Захваљујем се градоначелнику који је данас обишао радове у Културном центру. Цела година је била радна, не постоји сегмент у који нисмо улагали, али последња година је у погледу инвестиција у инфраструктуру, реконструкције и адаптације у Културном центру сигурно једна од најуспешнијих“, рекао је Мемић, истакавши да је уз дигитализацију биоскопа, само у последњих месец дана у Културни центар уложено преко 200 000 еура. „Значајне пројекте је финансирао Град Нови Пазар. Успели смо да поред тога средства, такође кроз пројекте, обезбедимо из других извора. Изразио сам пре одређеног времена жељу да нас градоначелник посети, јер је заиста видљиво у шта смо уложили новац“, казао је Мемић, истакавши да је Културни центар у Новом Пазару, када су улагања у питању, установа без конкуренције у Србији, и да „нити једна локална самоуправа није уложила у Културни центар као што је то чини Нови Пазар“.

Мемић је позвао грађане Новог Пазара и све оне који се залажу за промоцију квалитетних културних садржаја да присуствују концерту у дворани Културног центра.

Фото галерија

0
0
0
s2sdefault

Влада Републике Србије
USAID
Европски ПРОГРЕС
Стална конференција градова и општина
OSCE
TIKA