A- A A+

Сарадња са Конгресом Бошњака света у циљу решавања проблема

Председник Конгреса Бошњака света Азем Дервишевић састао се у Новом Пазару са градоначелником Нихатом Бишевцем и председницом Скупштине града Ифетом Радончић.

„Захваљујем се свима, градоначелнику на дивном пријему и порактивној конверзацији. Трагдеија бошњачкој народа у која нас је задесиила, може бити наша велика шанса. Имамо много проблема, али и капацитета да их искористимо исправно и дефинишемо наше стратешке циљеве у Босни и Санџаку. Људи који су отишли из Босне и Санџака могу дати допринос привредном јачању и борби за равноправност. Не желимо ништа више, али не прихватамо ни ништа мање од права која имају Бошњаци у САД и скандинавским земљама“, казао је председник КБС. Дервишевић је истакао да је Нови Пазар град јаке енергије, на чијим се улицама могу видети млади људи и деца, али и град јако сличан са градовима у Босни и Херцеговини. 

Конгрес Бошњака света основан је 2011. у Сарајеву, са идејом да одговори на многе изазове са којима се бошњачки народ суочава. 

Председница Скупштине Града Ифета Радончић изразила је задовољство због прилике да угости председника КБС.

„Током посете Новом Пазару  Дервишевић је  имао прилику да види како овде живимо и како остварујемо бошњачко јединство, као и како кроз институционално деловање решавамо проблеме грађана Новог Пазара“, рекла је поводом посете председница Скупштине Ифета Радончић. 

На сатанку је оцењено да је потребно успоставити  сарадњу Новог Пазара и КБС, јер је тако нешто у обостраном интересу. „Пружа нам се прилика да са Конгресом Бошњака света остваримо добру сарадњу у циљу решавања проблема које град Нови Пазар и Бошњаци Санџака имају. Разговарали смо о потенцијалима који могу значајно утицати на побољшање положаја Бошњака овог краја“, рекао је градоначелник Новог Пазара Нихат Бишевац.

Фото галерија

0
0
0
s2sdefault

Влада Републике Србије
USAID
Европски ПРОГРЕС
Стална конференција градова и општина
OSCE
TIKA