A- A A+

Јавна расправа о нацрту Локалног антикорупцијског плана до 26. децембра

Град Нови Пазар и Транспарентност Србија позивају све заинтересоване да се укључе у ЈАВНУ РАСПРАВУ о нацрту Локалног антикорупцијског плана за Град Нови Пазар.

Радна група, коју је формирао Град Нови Пазар, израдила је, уз подршку организације Транспарентност Србија,Нацрт Локалног антикорупцијског плана (ЛАП). Нацрт је доступан на сајту Града Новог Пазара (ЛИНК) у рубрици "Огласи" и на сајту Транспарентности Србија (ЛИНК).

Одштампана верзија може се добити у Услужном центру у градској управи. 

Нацрт ЛАП је заснован на Моделу који је објавила Агенција за борбу против корупције. У складу са препорукама Агенције за борбу против корупције, Нацрт је израђен у партиципативном поступку. Поред представника надлежних службеника из градске управе и органа Града, у радној групи био је и представник јавности који се кандидовао за чланство у радној групи, а јавности су били упућени позиви за
присуство свим седницама тог тела.

Током јавне расправе, која траје до 26. децембра 2018. грађани, удружења, стручне асоцијације, синдикати, медији, политичке странке, и сви други заинтересовани могу да поднесу предлоге за измене и допуне Нацрта ЛАП-а. Радна група ће, уз стручну помоћ представника организације Транспарентност - Србија, размотрити све пристигле предлоге. Предлози за које радна група процени да ће унапредити ЛАП биће унети у нову верзију нацрта, а за оне који не буду прихваћени, биће објављено образложење за евентуално одбијање. Сви предлози и образложења биће објављени на сајтовима Града Новог Пазара и Транспарентности Србија (изузев уколико подносиоци изричито на затраже да се не објављују), уз текст Нацрта ЛАП-а. То ће омогућити да заинтересова лица доставе коментаре и предлоге и у вези са прихватањем/одбијањем предлога других учесника јавне расправе. Током јавне расправе ће заинтересованим лицима бити пружена и додатна објашњења о планираним активностима. 

По окончању времена за достављање предлога и коментара, биће организован округли сто на коме ће бити представљен Нацрт ЛАП-а, образложено поступање са пристиглим предлозима и најављени даљи кораци у поступку усвајања овог документа и праћења његовог спровођења. Датум и време округлог стола биће накнадно одређени, у зависности од времена које је потребно за разматрање свих приспелих предлога. 

Предлози за измене и допуне се могу доставити на електронске адресе Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. или Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели., на адресу Транспарентност Србија, Палмотићева 31, 11 000 Београд или Град Нови Пазар Стевана Немање 2, 36 300 Нови Пазар, са назнаком “Предлози за измене и допуне Нацрта ЛАП-а" или се могу оставити на писарници градске управе до 26. децембра 2018.  

0
0
0
s2sdefault

Влада Републике Србије
USAID
Европски ПРОГРЕС
Стална конференција градова и општина
OSCE
TIKA