A- A A+

Делегација Малезије у дводневној посети Новом Пазару

Делегација Амбасаде Малезије у Београду, на челу са о отправником послова Ником Ади Арманом  састала се током дводневне посете Новом Пазару са градоначелником Нихатом Бишевцем и замеником градоначелника Небојшом Равићем.

“Разговарали смо о могућностима сарадње са Амбсадом Малезије на различитим пољима. Предстоје нам неки конкретни договори о заједничком деловању на пољу културе, образовања и на свим осталим пољима који ће допринети да се упознамо са богатом културом и традицијом Малезије”, рекао је након састанка градоначелник Нихат Бишевац.

Отправник послова Амбасаде Малезије у Београду Ник Ади Арман истакао је да је током своје прве посете Новом Пазару сазнао доста тога о граду и људима, о њиховом начину живота и да је сигуран да сарадња неће изостати.

“Заиста су препознатљиви потенцијали Новог Пазара и овог региона и зато веријем да ћемо сарадњу конкретизовати. Током разговора са градоначелником сазнао сам пуно тога занимљивог што ћемо моћи да искористимо као темељ за партнерство на различитим пројектима”, рекао је  Арман.

Делегација је након званичног разговора у Градској управи обишла Техничку школу и Школу за дизајн текстила и коже, Туристичку организацију  Новог Пазара, Стару чаршију и Канцеларију за младе. За други дан посете планиани су састанци у Културном центру и Музеју “Рас”.

Влада Републике Србије
USAID
EP 280 160 CIR1
Стална конференција градова и општина
OSCE
unops