A- A A+

Град Нови Пазар трибином “Стоп мобингу” наставља кампању 16 дана активизма

У циљу подизања свести грађана, Савет за безбедност, Савет за родну равноправност града Новог Пазара и Мисија ОЕБС, организовали су у оквиру кампање  „16 дана активизма против насиља над женама” трибину на тему „Стоп мобингу“. Према речима председника Савета за безбедност Хајрудина Хајровића „са аспекта безбедности  и појединца и групе, најважније је заједнички деловати на пољу идентификације проблема и дефинисања мера за његово сузбијање“.

„Свесни смо да постоји правни оквир који спречава насиље, али нас у овом случају првенствено интересује родно засновано насиље, односно мобинг, коме је жена из много разлога, дубоко смо уверени, изложенија. Као заједница дужни смо да пронађемо и презентујемо адекватан одговор у сврху спречавања негативне појаве, то јест свођења мобинга на минимум“, казао је Хајровић, истичући да је као и сви, свестан да мобинг као појаву у друштву није могуће елиминисати, односно учинити потпуно невидљивом.

Адекватан иституционални одговор и вредност спознаје туђег искуства кључни су у борби са овим негативном друштвеним феноменом, али и потврђују   да Нови Пазар, како је речено, није  изолован пример средине у којој се мобинг дешава. „Мобинг је планетарни проблем, али нас као локалну заједницу упозорава, да за сопствено добро морамо деловати превентивно“, закључио је Хајровић.

Трибина на тему „Стоп мобингу“, део је низа актовности које град, кроз Савез за родну равноправност и Савет за безбедност, а у сарадњи са Мисијом ОЕБС  у Србији, организује у оквиру кампање „16 дана активизма против насиља над женама”.

Фото галерија

0
0
0
s2sdefault

Влада Републике Србије
USAID
Европски ПРОГРЕС
Стална конференција градова и општина
OSCE
TIKA