A- A A+

Нови Пазар у кампањи “16 дана активизма против насиља над женама”

Град Нови Пазар ће се у наредним данима придружити светској кампањи “16 дана активизма против насиља над женама”. Савет за родну равноправност и Савет за безбедност у сарадњи са Мисијом ОЕБС-ом у Србији и организацијама цивилног друштва обележиће низом активности ову значајну кампању.

Прва у низу активности била је заједничка седница Савета за родну равноправност и Савета за безбедност којој су присуствовали Њ.Е. амбасадорка Канаде у Србији Кети Чаба и граденачелник са сарадницима. На седници је усвојен план активности за кампању “16 дана активизма против насиља над женама” као и предлог одлуке о бесплатним лекарским уверењима особама жртвама насиља у породици.

Амбасадорка Канаде, Кети Чаба изразила је пуну подршку Граду Новом Пазару у овој кампањи. Она је истакла да је родна равноправност један од главних приоритета у њеној земљи и важан део канадске спољне политике. „И за мене лично је ово јако важно и мислим да имам улогу да радим све што могу да подржим ову тему. Већ одавно у Србији радимо на овој теми, а пружаћемо подршку и даље. Сарађујемо како са организацијама цивилног друштва тако и са локалним самоуправама које су заинтересоване за овај проблем.“, рекла је Њ.Е. амбасадорка Чаба. Она је истакла да је седница била веома интересантна и ефикасна и похвалила план активности за кампању.

Градоначелник Новог Пазара се захвалио подршци коју је пружила амбасадорка кампањи у Новом Пазару. „Ова подршка нама много значи, Канада је пријатељска земља која је различитим пројектима помагала грађанима Новог Пазара. Град ће преко Савета за родну равноправност и Савета за безбедност водити борбу против насиља над женама. Захваљујемо се пре свега цивилном друштву, локалним и републичким институцијама, појединцима, верским заједницима и свим онима који су дали свој допринос да ова кампања буде успешна.”, рекао је градоначелник нагласивши да се само заједно можемо борити против насиља над женама.

У наредних 16 дана планиране су позоришне представе, панел дискусије, подела едукативног материјала, окугли столови као и презентација и дистрибуција специјалног броја часописа “Пазарче” које се бави питањем насиља над женама.

Фото галерија

0
0
0
s2sdefault

Влада Републике Србије
USAID
Европски ПРОГРЕС
Стална конференција градова и општина
OSCE
TIKA