A- A A+

Пажљивко и Стевица представом за најмлађе промовишу саобраћајна правила

Град Нови Пазар и Агенција за безбедност саобраћаја Републике Србије координатори су акције о безбедности деце у саобраћају, у оквиру које је, за све ученике првог разреда припремљена позоришна представа „Пажљивко“. Представа ће имати три приказивања а према речима Радивоја Трифуновића, стручног сарадника за едукацију при Агенцији за безбедност саобраћаја, циљ акције је да се најмлађи школарци оспособе за самостално учешће у саобраћају.

„Препознали смо децу као најбезбеднију категорију учесника у саобраћају, са којима пуно треба радити на плану едукације, како би научили да се зарад своје сигурности, правилно понашају у саобраћају. Представа је у сарадњи са локалном самоуправом предвиђена у оквиру саобраћајно образовног часа, а у оквиру кампање „Пажљивко“, рекао је Трифуновић.

Реч је о представи која пружа могућност интерактивног учешћа најмлађих, да би кроз примере схватили који су небезбедни облици понашања у саобраћају. Главни ликови у представи, Стевица и Пажљивко кроз конкретне ситуације током представе постају пријатељи ђака првака којима на занимљив начин  преносе основна знања о саобраћају.

Председник Савеза за безбедност саобраћаја Мирсад Јусуфовић истиче да је представа „Пажљивко“ наставак активности планираних у оквиру  овогодишње кампање о саобраћајним правилима за најмлађе.

„Поклонили смо најмлађим основцима приручнике и флуоресцентне вишенаменске торбе са жељом да буду још видљивији  док се крећу улицом. Савет за безбедност саобраћаја града Новог Пазара ради на едукацији деце, не само основаца већ и средњошколаца, како би смо  код ученика изградили свест о неопходности поштовања правила и опрезу који је неопходан свим учесницима у саобраћају“, истакао је Јусуфовић.

Мирсад Јусуфовић апелује на родитеље, наставнике и возаче да воде рачуна о безбедности најмлађих при њиховом учешћу у саобраћају и подсећа да овогодишња кампања није прва овакве врсте која се спроводи у Новом Пазару.

Фото галерија

Влада Републике Србије
USAID
EP 280 160 CIR1
Стална конференција градова и општина
OSCE
unops