A- A A+

Акција града за безбедност најмлађих у саобраћају

Град Нови Пазар низом акција подиже свест о важности едукације основаца на тему саобраћаја. Ђацима првог разреда подељени су саобраћајни пакети који садрже флуоресцентне вишенаменске торбе и приручнике “Пажљивкова правила у саобраћају”. Торбе за 1553 првака омогућиће да деца буду видљивија у саобраћају. Ову акцију кординисао је градски Савет за безбедност собраћаја, а средства за светлеће торбице издвојена су из градског буџета. Малишане приградских основих школа “Јошаница” у Лукарима и “Растко Немањић“ у Постењу обишао је градоначелник Нихат Бишевац са сарадницима. Ученике и наставнике школе “Растко Немањић” осим посете и поклона обрадовала је и вест да ће школски рачун бити одблокиран први пут након осам година.

Градоначелник Нихат Бишевац, истакао је да је безбедности деце у саобраћају на првом месту: 

„Поклони имају за циљ управо повећање нивоа безбедности најмлађих учесника у саобраћају. Деца су будућност нашег града и зато из године у годину повећавамо буџетска средства која улажемо у развој образовања. Колико се трудимо да заиста буде тако говори податак да је у 2016. за потребе образовања из буџета града издвојен 121 милион динара а у овој години то улагање достиже 223 милона. Наш циљ је да стварамо што боље услове како у градским, тако и у сеоским школама.“, закључио је градоначелник.

Градоначелник Нихат Бишевац је истакао важност едукације свих учесника у саобраћају: „Нарочито је потребно  обратити пажњу на децу, њихову безбедност у непосредној близини школа али и на путевима којим се крећу од куће до школе и назад“.

У оквиру акције која промовише безбедност најмлађих у саобраћају у четвртак ће за све ученике првог разреда бити приказана позоришна представа „Пажљивкова правила у саобраћају“.

Фото галерија

Влада Републике Србије
USAID
EP 280 160 CIR1
Стална конференција градова и општина
OSCE
unops