A- A A+

Промовисан програм SWISS PRO

Град  Нови Пазар  и Влада Швајцарске настављају одличну сарадњу кроз примену програма Сwисс про. На промоцији програма у Новом Пазару речено је да ће  град са Владом Швајцарске сарађивати на унапређењу  различитих области.

„Разговарали смо о конкретним стварима, унапређењу електронске управе, питањима социјалне инклузије одређених категорија становништва и унапређењу родне равноправности. Имали смо у претходном периоду сјајну срадњу са Владом Швајцарске и нема разлога да ту сарању не наставимо“, рекао је помоћник градоначелника Енсар Шкријељ.

Национална менаџерка програма Ана Недељковић Беља верује да је  када је о пројектима реч, корист за грађане вишеструка и подсећа да развој локалних самоуправа значи квалитетнији живот становништва.

„Град Нови Пазар је већ учествовао у нашим јавним позивима који се тичу унапређења регулатива и начина финансирања организација цивилног друштва. У наредном трогодишњем периоду у плану је реализација више пројеката који ће се спроводити обезбеђивањем бесплатних средстава и техничком подршком од стране  Swiss pro“.

Програм „Подршка Владе Швајцарске развоју општина кроз унапређење доброг управљања и социјалне укључености - Swiss PRO“ спроводи се у сарадњи са Сталном конференцијом градова и општина, Министарством државне управе и локалне самоуправе и Министарством за рад,  у 99 градова и општина Србије. Пројекат је  вредан 5.8 милиона  еура и траје четири године.

Влада Републике Србије
USAID
EP 280 160 CIR1
Стална конференција градова и општина
OSCE
unops