A- A A+

Заједнички до унапређења услова за развој пољопривреде

Помоћник министра пољопривреде, шумарства и водопривреде Александар Богићевић састао се данас у Новом Пазару са градоначелником Нихатом Бишевцем. Богићевић је након састанка присуствовао трибини у организацији Пољопривредне стручне службе и Међуопштинске уније пољопривредних удружења. Била је то, по речима градоначелника Бишевца, прилика да се заједнички идентификују проблеми пољопривредника овог караја и шта ресорно министарство и локална самоуправа зајенички  могу да учине за развој пољопривреде.

“Први пут је прошле године Градска управа издвојила 5 милиона динара за субвенцију пољопроивредника на подручју Новог Пазара , ове године је то било 10 милиона. Ми планирамо да у буџету  за наредну годину та средства увећамо и искористили смо овај састанак да предочимо пољопривредницима на шта могу рачунати у наредној години“,  казао је градоначелник Бишевац.

Министарство пољопривреде препознало је локалну иницијативу о сарадњи на решавању конкретног питања оценило као изузетно позитивну.

“Министарство први пут иде до пољопривредника директно на терен и слуша њихове проблеме, приедлоге и примедбе. Ми смо на основу сугестије Пољопривредне стручне службе Нови Пазар уврстили механизацију чија набавка раније није била предвиђена а која треба овом подручју", казао је помоћник министра Александар Богићевић, истичући да је задивљен напретком Новог Пазара, Сјенице и Тутина у области пољопривреде. Помоћник министра пољопривреде, шумарства и водопривреде  је казао да је ово тек почетак, а да ће се у наредном периоду одржати састанци са регионалним агенцијама како би се искористили сви расположиви ресусри  да се унапреди пољопривреда регије.

Помоћник градоначелника Нихад Хасановић казао је након трибине да је одржан врло успешан и  конструктиван састанак.

„Ми смо пре два месеца у име пољопривредника послали један допис, којим смо тражили оно што је карактеристично за Нови Пазар, Сјеницу и Тутин , за Пешетер, Рогозно и Голију, за наш брдско-планински део регије. Тражили смо  да помогнемо људима да добију субвнецију за оно што им треба. Данашњи састанак само се делимично односио на тај део, а делом се тиче будуће сарадње", рекао је помоћник градоначелника Нихат Хасановић.

Истакнуто је да се само сарадњом између министарства, локалне самоуправе, пољопривредних стучних служби и осталих институција може  доћи позитивног резултата који је видљив у овом региону.

0
0
0
s2sdefault

Влада Републике Србије
USAID
Европски ПРОГРЕС
Стална конференција градова и општина
OSCE
TIKA