A- A A+

Влада Швајцарске наставља подршку Новом Пазару

Вишечлана делегација Амбасаде Швајцарске предвођена амбасадором Швајцарске у Србији Филип Ге и заменицом директора Швајцарске дирекције за развој и сарадњу, Рут Хубер, посетила је Нови Пазар. Делегација се са градоначелником Нихатом Бишевцем, замеником градоначелника Небојшом Равићем и председницом Скупштине града Ифетом Радончић састала у оквиру редовне посете градовима општинама  са којима Швајцарска остварује успешну сарадњу на реализацији различитих пројеката.

“Са Новим Пазаром и локалним институцијама сарађујемо од 2006. године. Пројекте реализујемо у девет различитих области, међу којима су најважније област економског развоја и запошљавања, област ефикасног управљања и питање миграције. Нарочито нам је важан пројекат “Знањем до посла” који третира могућност инклузије социјално угрожених категорија у свим сферама друштва”, казала је заменица директора Швајцарске дирекције за развој и сарадњу Рут Хубер, истичући да у сарадњи са новопазарском Канцеларијом за младе а кроз пројекте социјалне укључености, Влада Швајцарске жели да пружи прилику младима из осетљивих група како би се унапредиле њихове вештине и  повећала могућност запошљавања.

Градоначелник Нихат Бишевац истакао је да су пројекти чију реализацију је подржала или активно подржава Влада Швајцарске значајно допринели унапређењу квалитета живота грађана Новог Пазара.

"Током данашњег разговора, госте смо упознали са перспективама даљег локалног развоја, изазовима на том путу и  новим облицима подршке. Драгоцено нам је партнерство Владе Швајцарске  у активностима усмереним ка смањењу незапослености, развоју привреде и туризма у нашем граду”, казао је градоначелник Бишевац након састанка, наглашавајући да је за постојеће програме у Санџаку и Новом Пазару буџет повећан за значајних десет процената.

Добра сарадња Новог Пазара и Владе Швајцарске биће настављена реализацијом нових пројеката, који ће унапредити квалитет живота грађана. 

0
0
0
s2sdefault

Влада Републике Србије
USAID
Европски ПРОГРЕС
Стална конференција градова и општина
OSCE
TIKA