A- A A+

Урбанизација Блажева се наставља

Последња фаза радова на урбанизацији насеља Блажево, требало би да буде готова за месец дана – најављено је на састанку у Градској управи. Вредност радова  који су у завршној фази, а односе на уређење  водоводне мреже, путне инфраструктуре и јавне расвете је 695 хиљада евра.

“За изградњу кућа, путне инфраструктуре, водоводне и канализационе мреже у Насељу Блажево, Град Нови Пазар до сада је уложио око 500 хиљада евра”, подсетио је члан Градског већа, Февзија Мурић након једног од завршних састанака са извођачима радова на овом пројекту. Он је рекао да би радови требало да буду завршени у наредних месец дана.

“Ово је први пут да се водоводна мрежа продужава за 2000 метара, путна инфраструктура се ради у дужини од 650 метара и раде се све улице, односно краци у самом насељу и девет кућа које планирамо да уселимо пре децембра. Сви ови радови требало би да буду готови до краја новембра,да људи добију воду и канализацију и да сви у том делу насеља добију воду, без обзира да ли се налазе са леве или десне стране пута, а у плану је продужење даље мреже до гробља у Вржогрнцима”казао је Мурић.

Блажево је једно од првих нехигијенских насеља у Србији које је урбанистички и пројектно потпуно решено. Пројекат је радио Завод за урбанизам, а радове изводе: ЈКП ”Водовод и канализација”, Нови Пазар – пут и предузеће СЕА. Вредност последње фазе  пројекта је 695 хиљада евра.

Локацију на којој се изводе радови обишао је учесник у пројекту Армин Меховић и рекао да та деоница креће да се асфалтира почетком следеће недеље.”Гледаћемо да све буде готово до краја новембра” нагласио је он и додао да би завршетку радова, како је најављено, требало да присуствују и представници донатора из Делегације Европске уније, УНДП , Амбасаде Јапана, Комесаријата за избегла и расељена лица и министарка Зорана Михајловић, као главна координаторка за спровођење Стратегије за побољшање квалитета живота Рома.

Влада Републике Србије
USAID
EP 280 160 CIR1
Стална конференција градова и општина
OSCE
unops