A- A A+

Потписан уговор за реконструкцију пута Нови Пазар - Тутин

У Влади Србије данас је потписан комерцијални уговор за реконструкцију државног пута Нови Пазар-Тутин са турском компанијом "Ташјапи", а потпредседница Владе и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић каже да ће у тај посао бити уложено 24 милиона евра. Уговор су у Влади Србије, осим потпредседнице Владе, потписали председник компаније Ташјапи Емрулах Туранли и в.д. директора ЈП Путеви Србије Зоран Дробњак.

Потписивању уговора присуствовао је потпредседник Владе Србије и министар трговине, туризма и телекомуникација, Расим Љајић и амбасадор Турске у Републици Србије, Танжу Билгич.

Потпредседник Владе Расим Љајић је казао како је до данас мало ко веровао да ће до изградње пута доћи. “Десет година се о овом путу прича, преговара и залаже на билетаралним састанцима. Посебну захвалност дугујемо председнику и потпредседници Владе Зорани Михајловић, који су створили правне, политичке и финансијске претпоставке да дође до потписивања уговора. Ни краће дестинације, ни горег пута. Реконструкцијом пута избећи ћемо ризичну слалом вожњу која је односила животе. Изградња овог пута значи живот за Тутинце и отварање једне перспективе за њих. Много људи је изгубило живот на овом путу. Прошле године на овом путу је свој живот изгубио Шемсудин Кучевић и изградња овог пута је дуг према њему, који се за тај пут толико залагао”, рекао је министар Љајић.

Потпредница Владе Зорана Михајловић истакла је да је реконструкција пута Нови Пазар-Тутин од изузетног значаја за више од 150.000 грађана који живе у овом делу Србије.

„Приоритет је превасходно безбедност путева, али и стварање конекција које ће омогућити бржи проток робе и људи. Верујем да ће извођач радова учинити све да грађани добију квалитетан и добар пут“, рекла је Михајловић.

Амбасадор Турске у Србији Танжу Билгич истакао је да две земље имају добре билатералне односе и да је ово први од инфраструктурних пројеката чија изградња креће, очекујући да ускоро почне и реализација пројекта изградње ауто-пута Београд-Сарајево.

Комерцијални уговор који је потписан између Владе Републике Србије, Јавног предузећа Путеви Србије и компаније Ташјапи обухвата израду плана детаљне регулације, пројектне документације и извођење радова на реконструкцији државног пута II А реда бр. 203, Нови Пазар-Тутин.

 

0
0
0
s2sdefault

Влада Републике Србије
USAID
Европски ПРОГРЕС
Стална конференција градова и општина
OSCE
TIKA