A- A A+

Нови Пазар за боље услове живота интерно расељених лица и повратника

Промоција пројекта „Нови Пазар за боље услове живота интерно расељених лица и повратника“, одржана је данас у Мултимедијалном центру. Пројекат финансира Европска унија, а реализује Град Нови Пазар у партнерству са Муслиманским хуманитарним друштвом „Мерхамет – Санџак”. Присутнима се на промоцији обратио градоначелник Нихат Бишевац.

“Много пажње посвећујемо социјалној заштити. Из године у годину из буџета издвајамо све више средстава, што уз сјајно партнерство са Европском унијом, за резултат има преко миллион и осам стотина еура инвестиција у овој области, а све у циљу бољег живота грађана. Нови Пазар је у том смислу пример добре праксе по чијем моделу друге општине и градови аплицирају за средства”, рекао је градоначелник Бишевац.

Члан Градског већа задужен за здравство и социјалну политику Февзија Мурић истакао је да град у партнерству са ЕУ овим пројектом жели да створи одржива решења за интерно расељне и повратнике по реадмисији.

Пројекат предвиђа изградњу десет кућа, поделу петнаест пакета грађевинског материјала за завршетак радова на постојећим објектима и двадесет грантова за економско оснаживање интерно расељених лица повратника по споразуму о реадмисији. Реализује се од јула 2018. до јула 2020. године, са циљем да подржи спровођење Локалног акционог плана и економски оснажи интерно расељена лица и повратнике по Споразуму од реадмисији.

Фото галерија

0
0
0
s2sdefault

Влада Републике Србије
USAID
Европски ПРОГРЕС
Стална конференција градова и општина
OSCE
TIKA