A- A A+

Деманти

Овим саопштењем желимо да демантујемо изјаву Решада Џанковића, начелника Полицијске управе Нови Пазар, објављену 16.10.2018.године у којој је изнето и медијима пренето неколико нетачних информација, везаних за инциденте на седници Скупштине Града Новог Пазара.

Нису тачни наводи Џанковића да је у салу Скупштине Града упало „више грађана који подржавају различите одборничке групе“  већ је то била организована група појединих упошљеника ИЗуС, родбина и присталице Зукорлићевог СПП-а, која је у више наврата прекидала седницу Скупштине Града.

Такође, није тачно да полиција није била обавештена од стране надлежних органа о овом догађају. Градоначелник Нихат Бишевац је на основу дојава од пријатеља из ИЗуС обавестио начелника ПУ Нови Пазар Решада Џанковића у недељу 14.10.2018. у 13:03 х , дан уочи скупштинског заседања, да постоје назнаке да би присталице СПП-а могле да упадну у Скупштину и прекину њен рад.

На дан седнице, у понедељак 15.10.2018 у 9:36 х градоначелник је поново позвао начелника Џанковића  и замолио да полиција буде присутна за евентуалну асистенцију, јер је већ било извесно да скупштинско обезбеђење неће бити у могућности да контролише ситуацију и спречи улаз организоване групе, предвођене одборницима СПП-а.

Након другог прекида, када нам је постало јасно да ће се ситуација отети контроли и да скупштинско обезбеђење не може да контролише ситуацију, из кабинета градоначелника је упућен мејл начелнику ПУ Нови Пазар у 13:39 х, у коме градоначелник писмено тражи асистенцију полиције у скупштиној сали јер начелник Џанковић није реаговао на претходно упућене телефонске позиве.

Уочи, током и након трећег и најопаснијег упада начелник Џанковић је поново позиван више пута од стране председнице Скупштине Ифете Радончић али је реакција и овог пута изостала. Не знамо шта је требало да се деси и ко је требао да га позове да би полиција реаговала.

Присебношћу одборника и радника градске управе избегнут је најгори сценарио.

Питамо се на чији је онда позив Џанковић одговорио и послао полицијско обезбеђење тек када је одборник СПП-а Муамер Зукорлић дошао у скупштинксу салу.

Спремни смо да се заједно подвргнемо полиграфском испитивању, да би се доказала истина.

Градоначелник
Нихат Бишевац

0
0
0
s2sdefault

Влада Републике Србије
USAID
Европски ПРОГРЕС
Стална конференција градова и општина
OSCE
TIKA